Αυτές είναι οι υπερτροφές του Σεπτεμβρίου!

Το καλοκαιράκι σιγά σιγά μας αποχαιρετάει και σε 1 εβδομάδα έχουμε και επίσημα Σεπτέμβριο. Πέρα από τις χαλαρές στιγμές που πέρνει μαζί του ο Σεπτέμβριος φεύγουν και τα φρούτα φρούτα και λαχανικά με τα οποία μας είχε καλομάθει τόσο καιρό. Ωστόσο, έχει και ο Σεπτέμβρης τις ”δικές” του τροφές.

Μήλα

Το βασικό φρούτο του φθινοπώρου! Πλούσια σε φυτικές ίνες, συμβάλλουν στην μείωση της χοληστερόλης και στον κίνδυνο της παχυσαρκίας. Ακόμα, περιέχουν βιταμίνης C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Μάλιστα, προτιμήστε τα μήλα με τη φλούδα, γιατί εκεί βρίσκονται οι φυτικές ίνες.

Αγγούρι

Προσφέρει

μεγάλη πσότητα ενυδάτωσης αφού περιέχει 90% νερό. Βοηθάει στην πέψη και την απώλεια βάρους αφού περιέχει ελάχιστες θερμίδες και αναζωογονεί την επιδερμίδα. Μπορείτε να απολαύσετε ωμό ή σαλάτες.

Αχλάδια

Τα αχλάδια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C K, B2 και B6, ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο και τα βρίσκουμε εύκολα στο τέλος του καλοκαιριού. Βοηθάνε στην λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και είναι μία ιδανική επιλογή για άτομα που ταλαιπωρούνται από δυσκοιλιότητα και δυσλειτουργίες του πεπτικού συστήματος.

Πιπεριές

Περιέχουν βιταμίνη C και Α και αρκετό κάλιο. Ακόμα, η κόκκινη και η πορτοκαλί πιπεριά είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Καλό είναι να καταναλώνουμε πιπεριές σε διάφορα χρώματα ενώ η καυτερή πιπεριά, λόγω της ουσίας καψαϊκίνης που περιέχει, ενεργοποιεί το μεταβολισμό, εμποδίζοντας τη συσσώρευση λίπους.

Ντομάτες

Φτωχό σε θερμίδες και πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Η ντομάτα είναι πλούσια σε ουσίες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες που προστατεύουν τον οργανισμό από τις βλαβερές δράσεις των ελευθέρων ριζών. Ακόμα, βιταμίνη του συμπλέγματος Β, κάλιο και βιταμίνη C. Απολαύστε τες ωμές σε σαλάτες ή τοστ.

Διαβάστε ακόμα: Τι να προσθέσεις στο γιαούρτι για μέγιστη αποτοξίνωση

Keywords
Τυχαία Θέματα