Kι όμως υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς από τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο!

Οι μαύροι πόροι, γνωστοί και ως μαύρα στίγματα, είναι μια κοινή ανησυχία για την επιδερμίδα, που εμφανίζεται όταν οι θύλακες των τριχών φράσσονται με λάδι, νεκρά κύτταρα του δέρματος και υπολείμματα, με αποτέλεσμα αυτούς τους “ενοχλητικούς” σκουρόχρωμους πόρους στην επιφάνεια του δέρματος.

Και φυσικά επειδή καμία μας δεν θέλει αυτά τα “μαυράκια” υπάρχει τρόπος να απαλλαγείτε από αυτά!

Εδώ σας έχω μερικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να πείτε αντίο στους μαύρους πόρους μια και έξω:

#Καθαρίζετε το δέρμα σας τακτικά:

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό καθαριστικό

για να καθαρίσετε το δέρμα σας, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, το πρωί και το βράδυ!

Σκοπός είναι να αφαιρέσετε την υπερβολική λιπαρότητα, τη βρωμιά και το μακιγιάζ.

Αναζητήστε ένα καθαριστικό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον τύπο του δέρματός σας και δεν περιέχει σκληρά συστατικά που αφαιρούν από το δέρμα σας τα φυσικά του έλαια.

#Κάνετε τακτικά απολέπιση:

Η απολέπιση βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος που συμβάλουν σε φραγμένους πόρους.

Χρησιμοποιήστε ένα απαλό απολεπιστικό μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας και την ευαισθησία σας.

Αποφύγετε τα σκληρά scrub που μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό και φλεγμονή και επιλέξτε χημικά απολεπιστικά που περιέχουν συστατικά όπως το σαλικυλικό οξύ ή το γλυκολικό οξύ, τα οποία μπορούν να διεισδύσουν στους πόρους και να τους βοηθήσουν να αποφράξουν.

#Χρησιμοποιήστε μάσκα αργίλου:

Οι μάσκες με άργιλο εξισορροπούν την λιπαρότητα.

Εφαρμόστε μια μάσκα αργίλου μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Αναζητήστε μάσκες που περιέχουν συστατικά όπως καολίνη, μπεντονίτης ή κάρβουνο, τα οποία είναι γνωστά για τις ιδιότητες απορρόφησης του λαδιού.

#Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας:

Προσπαθήστε να αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και φροντίζετε πάντα να πλένετε καλά τα χέρια σας πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε προϊόν περιποίησης στο πρόσωπό σας.

#Χρησιμοποιήστε μη φαγεσωρογόνα προϊόντα περιποίησης δέρματος:

Τα μη φαγεσωρογόνα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας έχουν σχεδιαστεί για να μην φράζουν τους πόρους και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του σχηματισμού μαύρων στιγμάτων.

Αναζητήστε προϊόντα που επισημαίνονται ως μη φαγεσωρογόνα, χωρίς λάδια ή μη ακνεογόνα και αποφύγετε τα βαριά ή λιπαρά προϊόντα.

#Kάνετε επαγγελματικό καθαρισμό προσώπου:

Εάν έχετε επίμονα μαύρα στίγματα που δεν βελτιώνονται με την περιποίηση του δέρματος στο σπίτι, μπορείτε να εξετάσετε επαγγελματικές θεραπείες, σε δερματολόγο ή αισθητικό.

Δεν χρειάζεται να επαλαμβάνω κάθε φορά πως η ομορφιά ξεκινάει από μέσα μας οπότε διατηρήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με σωστή διατροφή, άσκηση και όχι στρες!

Πηγή φωτογραφιών: Unsplash

Μια ματιά ακόμα:

6+1 αισθησιακά αρώματα βανίλιας σαν μια ζεστή αγκαλιά! 

Keywords
Τυχαία Θέματα