DIY: Σήμερα θα φτιάξετε μόνες σας μια μάσκα αποτοξίνωσης με χαμομήλι!

Είναι Παρασκευή αλλά θα προτιμήσετε να μείνετε μέσα και να δείτε επιτέλους το “Emily in Paris”. Λίγο πριν ξεκινήσει το πρώτο επεισόδιο εμείς σας έχουμε την τέλεια πρόταση.

Θα φτιάξετε μόνες σας μια μάσκα αποτοξίνωσης με χαμομήλι που θα χαρίσει λάμψη στο δέρμα σας αλλά και μοναδική απαλότητα.

Θα χρειαστείτε: 1 κ.σ. χαμομήλι, 1 κ.σ. μέλι, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και 1 κ.σ. βρώμη σε μορφή σκόνης.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Марина (@marina_love_nature) στις 6

Οκτ, 2020 στις 1:40 πμ PDT

Πως θα φτιάξετε τη μάσκα:  Μέσα σε ένα μικρό μπολ ρίχνετε όλα τα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Πως την εφαρμόζετε: Την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια του προσώπου αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών. Την αφήνετε να δράσει 15-20 λεπτά και στη συνέχεια την αφαιρείτε με άφθονο χλιαρό νερό.

Το χαμομήλι έχει αντιοξειδωτική δράση και χαρίζει έξτρα λάμψη στην επιδερμίδα. Παράλληλα δρα ενάντια στις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για τα σημάδια γήρανσης.

Το μέλι, από την άλλη, χαρίζει πλούσια ενυδάτωση και απαλότητα. Αφήνει βελούδινη υφή στο δέρμα.

Η βρώμη περιέχει οξέα και λιπίδια που αναζωογονούν το δέρμα ενώ ταυτόχρονα μειώνει τις λεπτές γραμμές αφήνοντας το σφριγηλό και ανανεωμένο. Το λάδι έχει καταπραϋντικές ιδιότητες ενώ απομακρύνει από την επιδερμίδα τη θαμπή όψη.

Extra tip: Αν έχετε χαμομήλι σε φακελάκια, μία συσκευασία είναι αρκετή. Ανοίξτε τη και αδειάστε το περιεχόμενο στο μπολ.

Η αντιοξειδωτική μάσκα είναι κατάλληλη ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες αλλά και για εκείνες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακμής. Είναι ό,τι καλύτερο για τα σπυράκια. Σ’ αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει να αποφύγετε τη βρώμη η οποία υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσει ερεθισμό.

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Το nail look στο show του οίκου Giambattista Valli είναι αφιερωμένο στο κακό το μάτι!

H haircolorist της Hilary Duff αποκαλύπτει πως δημιουργεί τα εμβληματικά ξανθά της highlights!

Keywords
Τυχαία Θέματα