5+1 τρόποι για να ξεκινήσεις δυναμικά τη μέρα σου

Με τους γρήγορους, πιεστικούς ρυθμούς της καθημερινότητας από τη μια και την έλλειψη ποιοτικού ύπνου από την άλλη, είναι κάτι περισσότερο από αναμενόμενο το ξεκινήμα της ημέρας να μας βρίσκει συνήθως με χαμηλά επίπεδα ενέργειας. Όμως, σύμφωνα με τους ειδικούς, η πρωινή ρουτίνα που ακολουθούμε μπορεί να γίνει ακριβώς αυτός ο… «φορτιστής» που χρειαζόμαστε ώστε να μπούμε στις προκλήσεις της ημέρας δυναμικά, με ενέργεια και ανεβασμένη διάθεση!

Το επιβεβαιώνουν άλλωστε και αμέτρητες επιτυχημένες, δυναμικές προσωπικότητες, ανάμεσά τους ο Barack Obama,

ο Mark Zuckenberg, ο Steve Jobs, η Anna Wintour, η Arianna Huffington κ.α. οι οποίοι σε συνεντεύξεις τους έχουν μοιραστεί το “τελετουργικό” που ακολουθούν ευλαβικά κάθε πρωί για να ξεκινήσουν τη μέρα τους γεμάτοι ενέργεια, με καθαρή σκέψη, έτοιμοι να ξεπεράσουν οποιοδήποτε εμπόδιο προκύψει και να πετύχουν τους στόχους τους.

Για κάθε άνθρωπο αυτό το πρωινό τελετουργικό είναι διαφορετικό- εμείς, όμως, συγκεντρώσαμε εδώ ορισμένες από τις πιο αποτελεσματικές συνήθειες, σύμφωνα με τους ειδικούς, για να πάρεις μερικές ιδέες. Εσύ δεν έχεις παρά να τις δοκιμάσεις, να τις προσαρμόσεις στον δικό σου τρόπο ζωής και το κυριότερο, να τις ακολουθείς πιστά κάθε μέρα – πολύ γρήγορα θα εκπλαγείς από το πόσο διαφορετικά θα αισθάνεσαι τα πρωινά και πόσο πιο δυναμικά θα ξεκινάς τη μέρα σου!

#1

Πιες ένα μεγάλο ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσεις

Όλοι ξυπνάμε από λίγο έως αρκετά αφυδατωμένοι το πρωί και είναι αναμενόμενο, αφού έχουμε περάσει όλη τη νύχτα χωρίς νερό. Πριν τον καφέ, το τσάι σου ή ό,τι συνηθίζεις να πίνεις το πρωί, πιές ένα μεγάλο ποτήρι νερό, που θα σε ενυδατώσει και θα ξυπνήσει αμέσως τον οργανισμό σου.

#2

Πες “ευχαριστώ”

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NIVEA (@nivea)

Ακόμα και αν δεν είσαι εξοικειωμένη με τον διαλογισμό, αφιέρωσε πέντε λεπτά μόλις ξυπνήσεις για να συνδέσεις το μυαλό με το σώμα σου. Κλείσε τα μάτια, νιώσε κάθε μέρος του σώματός σου να ξυπνάει, άφησε τη σκέψη σου να διατρέξει το κορμί σου από την κορυφή του κεφαλιού μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σου. Πάρε μια βαθιά ανάσα και φέρε στο νου σου όλα εκείνα τα πράγματα στη ζωή σου για τα οποία είσαι χαρούμενη και ευγνώμων – είναι και αυτά, κομμάτι της δύναμής σου.

#3

Ετοίμασε ένα ισορροπημένο πρωινό

Σίγουρα γνωρίζεις ήδη την αξία ενός υγιεινού, ισορροπημένου πρωινού – δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι θεωρείται το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Ό,τι επιλέξεις να βάλεις στο πιάτο σου το πρωί θα είναι το καύσιμό σου για τις επόμενες δραστήριες ώρες της ημέρας αλλά και ο πιο έξυπνος τρόπος να αποφύγεις την παγίδα του τσιμπολογήματος. Ενίσχυσε, λοιπόν, το πρωινό σου με τροφές που είναι εξαιρετικές πηγές ενέργειας όπως η βρώμη, τα δημητριακά ολικής άλεσης, το γιαούρτι, η μπανάνα, το αυγό, το αβοκάντο, οι σπόροι chia, τα μούρα, οι ανάλατοι ξηροί καρποί κ.α.

#4

Τσέκαρε τα mail σου & κάνε το πλάνο της ημέρας σου

Αφού έχεις φροντίσει το σώμα και το πνεύμα σου, τώρα μπορείς να φτιάξεις την to-do list της ημέρας. Τσέκαρε τα mail σου ώστε να έχεις μια εικόνα για τις εκκρεμότητές σου και φτιάξε ένα ρεαλιστικό πλάνο όσων «χρειάζεται» να διεκπεραιώσεις οπωσδήποτε μέσα στη μέρα και εκείνων που «θέλεις» να επιτύχεις. Είναι πολύ σημαντικό να έχεις από το ξεκίνημα της ημέρας σου έναν οδηγό στόχων – θα σε βοηθήσει να κάνεις έξυπνη διαχείριση του χρόνου σου και να αποφύγεις έναν σημαντικό λόγο στρες.

#5

Ξύπνησε την επιδερμίδα σου

Δεν είναι μόνο το σώμα, είναι και η επιδερμίδα σου έχει ανάγκη από μια γενναία δόση ενυδάτωσης το πρωί! Ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος να της προσφέρεις το boost που χρειάζεται; Η νέα Ενυδατική Κρέμα Ημέρας Hydra Skin Effect της NIVEA, με αγνό Υαλουρονικό Οξύ και δροσερή υφή gel, που αποκαλύπτει τη δύναμη της επιδερμίδας, ενεργοποιεί τα κύτταρα να παράγουν το δικό τους υαλουρονικό οξύ και της προσφέρει άμεση ενυδάτωση την οποία «κλειδώνει» στο εσωτερικό της για 72 ώρες! Την αίσθηση αναζωογόνησης έρχεται να ολοκληρώσει η υπέροχη ευωδιά της που ξυπνά σε δευτερόλεπτα τις αισθήσεις και ανεβάζει τη διάθεση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NIVEA Greece (@niveagreece)

Όσο για εκείνα τα πρωινά που το ξύπνημα μοιάζει άθλος και η επιδερμίδα δείχνει θαμπή και κουρασμένη, υπάρχει η λύση που θα αλλάζει σε χρόνο dt την εικόνα της: η νέα Μάσκα Άμεσης Ενυδάτωσης HydraSkin Effect Insta Mask της NIVEA με αγνό Υαλουρονικό Οξύ, που απορροφάται μέσα σε 20 δευτερόλεπτα, κάνει το πρόσωπο να δείχνει αμέσως πιο ξεκούραστο και φωτεινό και εξασφαλίζει non stop ενυδάτωση εκ των έσω για 72 ώρες- τι περισσότερο να ζητήσει η επιδερμίδα σου;

+1

Στην περίπτωση της επιδερμίδας, η καλή μέρα φαίνεται… από το βράδυ! Και επειδή ο καλός, 8ωρος ύπνος είναι πολυτέλεια στις μέρες μας, φρόντισε την επιδερμίδα σου πριν κοιμηθείς με ένα έξυπνο προϊόν που δεν θα την αφήσει να αφυδατωθεί κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου: αυτό ακριβώς κάνει η νέα Ενυδατική Κρέμα Αναζωογόνησης Νύχτας Hydra Skin Effect της NIVEA, που «γεμίζει» την επιδερμίδα με Υαλουρονικό Οξύ κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η κρεμώδης, ελαφριά σύνθεσή της απορροφάται άμεσα, χωρίς να αφήνει την παραμικρή υποψία λιπαρότητας. Η επιδερμίδα ενυδατώνεται εντατικά εκ των έσω για 72 ώρες και το αποδεικνύει η εικόνα που θα δεις το πρωί στον καθρέφτη σου: αναζωογονημένη, δροσερή, γεμάτη ενέργεια, θα μοιάζει σαν να απόλαυσε τον πιο αναζωογονητικό ύπνο!

Διαβάστε μερικά ακόμη τέλεια θέματα ομορφιάς και περιποίησης της επιδερμίδας σας:

Ballerina nails: Το νέο trend στα νύχια που κάνει θραύση αυτή τη στιγμή!

Ο hair stylist της Bella Hadid μας προτείνει τα 4 καλύτερα κουρέματα για το καλοκαίρι!

DIY: Φτιάξε μια θρεπτική μάσκα με μπανάνα που θα δυναμώσει τα μαλλιά σου!

Keywords
Τυχαία Θέματα