10 πράγματα που δεν γνώριζες για τον σπουδαίο σχεδιαστή του οίκου Chanel, Karl Lagerfeld

Ο σπουδαίος σχεδιαστής και οραματιστής Karl Lagerfeld έφυγε από τη ζωή στα 85 του χρόνια βυθίζοντας στη θλίψη όλη του την οικογένεια αλλά και τον κόσμο της μόδας. Υπήρξε ένας υπέροχος άνθρωπος, με μοναδικό όραμα και υψηλή αισθητική και κατάφερε να συνεχίσει το έργο της επίσης σπουδαίας Coco Chanel με έναν εκπληκτικό και ξεχωριστό τρόπο.

Ο σχεδιαστής ήταν άρρωστος τις τελευταίες εβδομάδες και μάλιστα δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο Haute Couture

show του στην Εβδομάδα Μόδας στις 22 Ιανουαρίου.

Πάνω από 3 δεκαετίες ο Karl Lagerfeld δημιουργούσε ρούχα κάτω από το label του οίκου Chanel και μάλιστα με τεράστια επιτυχία. Τα show του έχουν αφήσει ιστορία και ήταν κάθε σεζόν τα πιο εντυπωσιακά στις Εβδομάδες Μόδας του Παρισιού.

Aς δούμε 10 πράγματα που ίσως δεν έχεις ακούσει για αυτόν και έχουν πολύ ενδιαφέρον.

1. Ο Karl Lagerfeld γεννήθηκε στη Γερμανία και ποτέ κανείς δεν έμαθε την πραγματική του ηλικία. Υπάρχουν κάποιες μαρτυρίες που αναφέρουν πως γεννήθηκε το 1933 αλλά ο ίδιος δεν αποκάλυψε ποτέ την ημέρα των γενεθλίων του.

2. O πατέρας του ήταν πετυχημένος έμπορος γάλακτος στη Γερμανία και έτσι ο ίδιος μαζί με τις αδερφές του μεγάλωσε σε ένα πλούσιο σπίτι.

3. Ο Karl έδειξε το ενδιαφέρον του για τον χώρο της μόδας από πολύ νωρίς. Όταν ήταν μικρός έκοβε σχέδια ρούχων από περιοδικά, ενώ και στο σχολείο του είχε πάντα άποψη για το ντύσιμο των συμμαθητών του.

4. Στα 14 του με τη συγκατάθεση των γονιών του ο Karl μετακόμισε το Παρίσι όπου πέρασε 2 χρόνια σχεδιάζοντας ρούχα σε έναν διαγωνισμό μόδας. Κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία «παλτό» και γνώρισε έναν ακόμα νικητή του διαγωνισμού, τον Yves Saint Laurent, με τον οποίο έγιναν στο μέλλον πολύ καλοί φίλοι.

5. Πολύ σύντομα ο ίδιος ξεκίνησε να δουλεύει στον Pierre Balmain, αρχικά ως junior assistant, και αργότερα σε ανώτερη θέση. Ήταν μια σημαντική και απαιτητική δουλειά και εκεί έμεινε για 3 χρόνια. Στη συνέχεια δούλεψε και σε άλλον οίκο μόδας και από το 1961 άρχισε τη δική του πορεία στον χώρο της μόδας.

6. Ο ίδιος ξεκίνησε να σχεδιάζει για τους οίκους Chloe και Fendi ενώ δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τα vintage ρούχα. Μάλιστα συνήθιζε να αγοράζει παλιά νυφικά τα οποία άλλαζε, κάνοντάς τα αγνώριστα.

7. Στη δεκαετία του 80 ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον οίκο Chanel. Κατάφερε κάτι πολύ σπουδαίο τότε, να αναγεννήσει ένα οίκο μόδας που είχε σχεδόν πεθάνει.

8. Παράλληλα ο ίδιος σχεδίαζε και τα δικά του ρούχα μέχρι το 2005 που πούλησε το label του στον Tommy Hilfiger.

9. To 2015 o Κarl Lagerfeld άνοιξε το πρώτο του κατάστημα στην Doha, στο Qatar.

10. To αγαπημένο του μότο ήταν: «αυτό που απολαμβάνω περισσότερο είναι να κάνω κάτι που δεν έχω κάνει ποτέ ξανά».

Διαβάστε ακόμα: 5 καθημερινά looks της διάσημης blogger Leonie Hanne που θα σε εμπνεύσουν να αλλάξεις το στιλ σου

Keywords
Τυχαία Θέματα