Συνταγή: Πώς να φτιάξετε αποξηραμένη καρύδα σε τσιπς και τριμμένη

Αποξηραμένη καρύδα τριμμένη και σε τσιπς από τη food blogger Ευαγγελία Βλασσοπούλου.

Γιατί να φτιάξετε αποξηραμένη καρύδα και να μην την αγοράσετε έτοιμη;

Η έτοιμη περιέχει διοξείδιο του θείου ως συντηρητικό. Το διοξείδιο του θείου, για όποιον δε γνωρίζει, έχει τον χαρακτηριστικό κωδικό Ε220. Θεωρείται τοξικό και γι’ αυτόν το λόγο έχει απαγορευτεί η χρήση του σε ωμά φρούτα και λαχανικά στις ΗΠΑ. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες

που προκαλούν, περιλαμβάνουν: βρογχικά προβλήματα (ιδιαίτερα σε εκείνους που είναι επιρρεπείς στο άσθμα), υπόταση (χαμηλή αρτηριακή πίεση), έξαψη και αναφυλακτικό σοκ. Καταστρέφει επίσης τις βιταμίνες Β1 και Ε. Δεν συνιστάται σε καμία περίπτωση για κατανάλωση από παιδιά και από άτομα που πάσχουν από επιπεφυκίτιδα, βρογχίτιδα, εμφύσημα, βρογχικό άσθμα, ή καρδιαγγειακή νόσο. Εντοπίζεται σε: μπύρες, αναψυκτικά, αποξηραμένα φρούτα, χυμούς, λικέρ, κρασί, ξύδι και διάφορα προϊόντα πατάτας.

ΟΚ, ας μην τρελαθούμε κιόλας, καλό είναι να γνωρίζουμε αλλά να μην υπερβάλουμε. Δε θα πάθουμε κάτι αν καταναλώνουμε που και που έτοιμη αποξηραμένη καρύδα. Επιδιώκουμε όμως να ελέγχουμε τα συστατικά σε ό,τι αγοράζουμε, έτσι ώστε να τα αποφεύγουμε όσον το δυνατόν περισσότερο.

Αποξηραμένη καρύδα σε τσιπς και τριμμένη

Θα χρειαστείτε: Φρέσκιες καρύδες

Οδηγίες

1 Σπάμε τις φρέσκιες καρύδες. Κρατάμε το νερό και το πίνουμε γιατί είναι γεμάτο βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

2 Με ένα peeler καθαρίζουμε την καρύδα και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.

3 Τοποθετούμε τις φέτες στον αποξηραντή και αποξηραίνουμε μέχρι να είναι έτοιμες (ανάλογα το μέγεθος και τη θερμοκρασία που θα επιλέξετε). Εάν το βάλετε στους 70 βαθμούς και σε λιγότερο από 5 ώρες θα είναι έτοιμες!

The post Συνταγή: Πώς να φτιάξετε αποξηραμένη καρύδα σε τσιπς και τριμμένη appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Αναζητήσεις
πως αποξηραινουμε καρυδα
Τυχαία Θέματα