Τι να φάτε για να έχετε ενέργεια όλη μέρα!

Νιώθετε κουρασμένοι και δεν έχετε ενέργεια; Προγραμματίστε σωστά τα γεύματά σας και θα ξεφορτωθείτε μια για πάντα την έλλειψη ενέργειας.

Τι φταίει και δεν έχετε ενέργεια;

Έχετε υπερφορτωμένο πρόγραμμα.Δεν γυμνάζεστε καθόλου.Δυσκολεύεστε στον ύπνο.Είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι.Παραλείπετε το πρωινό.Πίνετε πολλή καφεΐνη.Έχετε έλλειψη σιδήρου.Έχετε έλλειψη σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β.Έχετε πολύ στρες και άγχος.Υπάρχει κάποιο υποκείμενο νόσημα (Πχ. θυρεοειδής) και η φαρμακευτική αγωγή επίσης μπορεί να ευθύνεται για την έλλειψη ενέργειας.

Τι

να φάτε για να έχετε ενέργεια όλη μέρα!

Πάρτε ενέργεια το πρωί
Προσθέστε μπανάνες και βατόμουρα σε δημητριακά με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Είναι ιδανικές πηγές βιταμίνης Β6, που βοηθά στη δημιουργία ερυθρών αιμοκυττάρων, που μεταφέρουν οξυγόνο.

Φάτε κάτι μεταξύ των γευμάτων
Είναι ένας εγγυημένος τρόπος να διατηρείτε σταθερά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίματος.

Φτιάξτε ένα χορταστικό γεύμα
Τα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, οι κόκκινες και οι κίτρινες στρογγυλές πιπεριές και οι ντομάτες, είναι γεμάτα φυτοχημικά και αντιοξειδωτικά, που είναι κρίσιμα για την παραγωγή ενέργειας. Προσθέστε τα στη σαλάτα μαζί με γαλοπούλα για αύξηση των πρωτεϊνών.

Επαναφορτίστε τις μπαταρίες σας τη νύχτα
Γυμναστήκατε μετά τη δουλειά; Φάτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο για δείπνο. Αυτό το μεταλλικό στοιχείο είναι σημαντικό για την παραγωγή ενέργειας και την αποκατάσταση των μυϊκών ινών. Θα το βρείτε στα πουλερικά, τα θαλασσινά και τις φακές.

Μην ξεχνάτε την ενυδάτωση
Η αφυδάτωση μπορεί να σας προκαλεί κούραση. Ενυδατώστε τον οργανισμό σας πίνοντας νερό, χυμούς φρούτων και λαχανικών. Όσο πιο πολλά υγρά καταναλώνετε, τόσο πιο πολύ βοηθάτε τον οργανισμό σας και το δέρμα σας να έχει σωστή ενυδάτωση. Επίσης, ενεργειακά ποτά που περιέχουν συστατικά ταυρίνη, yerba μάτε, καφεΐνη και βιταμίνες του συμπλέγματος Β θα σας προσφέρουν την ενέργεια που χρειάζεστε.

The post Τι να φάτε για να έχετε ενέργεια όλη μέρα! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τι να φάτε για να έχετε ενέργεια όλη μέρα!,