Τεχνικές βαφής: Ποιες είναι και τι κάνουν στα μαλλιά σας

Μάθετε τις τελευταίες τεχνικές βαφής προκειμένου να ξέρετε τι να ζητήσετε στο κομμωτήριο και τι να περιμένετε. Τι ακριβώς κάνει η καθεμιά  και σε τι διαφέρουν;

Με τόσες νέες τεχνικές βαφής μαλλιών, είναι πολύ εύκολο να μπερδευτείτε και να μην ξέρετε πως να ζητήσετε αυτό που θέλετε από την hair stylist. Για να σας βοηθήσουμε, συντάξαμε έναν οδηγό με τις πιο κοινές σύγχρονες τεχνικές βαφής μαλλιών που συναντάμε σήμερα.

1 Balayage


Είναι μία από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές,

που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια στα κομμωτήρια. Το θετικό της είναι ότι προσαρμόζεται σε κάθε χρώμα μαλλιών. Το αποτέλεσμά της είναι το χρώμα των μαλλιών να μοιάζει φυσικό, σαν να τα έχει ξανθύνει ο ήλιος. Για να επιτευχθεί αυτό, η βαφή εφαρμόζεται στο πάνω μέρος κάθε τούφας.

2 Foilyage


Είναι παρόμοια τεχνική με το balayage. Το χρώμα των μαλλιών βάφεται ανά τούφες και στη συνέχεια, αυτές οι τούφες τυλίγονται σε αλουμινόχαρτο. Το αποτέλεσμα χαρίζει ένα φυσικό χρώμα πιο έντονο στις άκρες.

3 Ombre


Το χρώμα είναι σκούρο στις ρίζες και από τη μέση των μαλλιών ξεκινά η διαβάθμιση του χρώματος που όσο πλησιάζει τις άκρες γίνεται πιο ανοιχτό. Για να αναδειχθεί αυτή η τεχνική πρέπει το μήκος των μαλλιών να είναι τουλάχιστον μέχρι τους ώμους.

4 Sombre


Είναι η λιγότερο δραματική εκδοχή του ombre, όπως λέει και η ονομασία της, που προκύπτει από τις λέξεις soft και ombre. Η αντίθεση του χρώματος είναι πιο διακριτική. Το χρώμα ξεκινάει να ανοίγει από πιο ψηλά από τη μέση της τρίχας, ώστε το αποτέλεσμα να φαίνεται περισσότερο φυσικό. Παρ’ όλα αυτά, οι άκρες είναι εμφανώς πιο ανοιχτές από τις ρίζες.

5 Babylights


Είναι οι εξαιρετικά λεπτές ανταύγειες, που δίνουν περισσότερη λάμψη και διάσταση στο χρώμα. Η τεχνική αυτή είναι ιδανική για τα λεπτά μαλλιά και επίσης είναι μια οικονομική πρόταση, όπως και το ombre, γιατί δεν χρειάζεται συχνή ανανέωση ρίζας. Οι ανταύγειες είναι τόσο λεπτές που δεν κάνουν αντίθεση με το σκουρότερο χρώμα της βάσης.

6 Ribbon highlights


Μία από τις δημοφιλέστερες τεχνικές του τελευταίου διαστήματος. Το όνομα της τεχνικής είναι ribbon, δηλαδή κορδέλα, γιατί το ζητούμενο είναι οι ανοιχτόχρωμες ανταύγειες να μοιάζουν με κορδέλες μπλεγμένες στα μαλλιά. Προσοχή: Οι ribbon highlights πρέπει είναι να είναι μόνο δύο-τρεις τόνους πιο ανοιχτές από τη βάση και να μην έχουν μεγάλη διαφορά, π.χ. ξανθό ανοιχτό σε καστανή βάση, διαφορετικά το λουκ θα μοιάζει ξεπερασμένο.

7 Shadow Roots

Από τις τελευταίες τεχνικές βαφής που χρησιμοποιούνται για να δώσουν ένα πιο φυσικό μεταβατικό αποτέλεσμα από την ρίζα στα υπόλοιπα μαλλιά. Έτσι, καθώς μεγαλώνουν δεν δημιουργείται η αντιαισθητική γραμμή στην κορυφή του κεφαλιού. Ενδείκνυται για όσες δεν θέλουν ντεκαπάζ στη ρίζα, αλλά θέλουν διαφορετικό χρώμα από το φυσικό τους.

8 Color melt

Μια ακόμη πολύ νέα τεχνική που όμως χρειάζεται πολύ γνώση και πολύ εμπειρία, είναι το color melting που συνδέει διαφορετικούς χρωματικούς τόνους μεταξύ τους τόσο άψογα, που δεν μπορείτε να καταλάβετε που τελειώνει το ένα χρώμα και που ξεκινάει το άλλο. Το πώς θα επιτευχθεί εξαρτάται από την τεχνική που θα χρησιμοποιήσει ο colorist, από τα χρώματα, ακόμα και από το πως θα χρησιμοποιήσει τα πινέλα. Μπορεί να γίνει με όλα τα χρώματα. Επίσης μπορεί να συνδυαστεί με την τεχνική shadow root, για ένα root-to-tip αποτέλεσμα.

Το μυστικό

Τα βαμμένα μαλλιά αφυδατώνονται και η τρίχα γίνεται εξαιρετικά εύθραυστη. Ο μόνος τρόπος να τα βοηθήσετε να «συνέλθουν» είναι να τους προσφέρετε μια γενναία δόση θρεπτικών συστατικών, χρησιμοποιώντας μια ενισχυμένη μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης και επανόρθωσης εμπλουτισμένης με έλαια.

The post Τεχνικές βαφής: Ποιες είναι και τι κάνουν στα μαλλιά σας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τεχνικές, Ποιες,technikes, poies