Φεστιβάλ Βενετίας 2020: Η Κέιτ Μπλάνσετ θα είναι πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

12:13 17/1/2020 - Πηγή: People

Σε αντίθεση με όσα συνέβαιναν μέχρι το 2017, το Φεστιβάλ Βενετίας φαίνεται πως έχει αποφασίσει να μην τοποθετεί στην κριτική επιτροπή μόνο πρόσωπα που έχουν κερδίσει κάποιο βραβείο στην προηγούμενη χρονιά. Ιδίως στην θέση της προεδρίας, όπου πέρσι είχαμε την Λουκρέσια Μαρτέλ, με παρελθόν στο Φεστιβάλ, αλλά όχι την προηγούμενη χρονιά, και φέτος θα δούμε την Κέιτ Μπλάνσετ να ηγείται της επιτροπής.

Στη φετινή 77η διοργάνωση που φέτος για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν θα ξεκινήσει Αύγουστο, αλλά στις 2 Σεπτεμβρίου, η Κέιτ Μπλάνσετ θα έχει την πιο

σημαντική ψήφο για τους νικητές και ο πρόεδρος της διοργάνωσης Αλμπέρτο Μπαρμπέρα δήλωσε για εκείνη στην ανακοίνωση:

«Η δέσμευσή της στον καλλιτεχνικό και ανθρωπιστικό τομέα, στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και η υποστήριξή της στη χειραφέτηση των γυναικών της κινηματογραφικής βιομηχανίας απέναντι στις αρσενικές προκαταλήψεις, αποτελούν έμπνευση για την κοινωνία στο σύνολό της».

Όσον αφορά στην ίδια την Μπλάνσετ, εξέφρασε την τιμή που νιώθει με αυτή τη θέση.

«Κάθε χρόνο παρακολουθώ τις επιλογές της Βενετίας και κάθε χρόνο είναι μη αναμενόμενες και ξεχωριστές. Η Βενετία είναι ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά Φεστιβάλ κινηματογράφου στον κόσμο – μια γιορτή πρόκλησης και έμπνευσης, όπως είναι ο κινηματογράφος σε όλες του τις μορφές. Είναι προνόμιο και μεγάλη ευχαρίστηση να είμαι η φετινή Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Φεστιβάλ Βενετίας 2020, Κέιτ Μπλάνσετ,festival venetias 2020, keit blanset