Συνταγή: Μαγειρίτσα για χορτοφάγους

Όλοι ξέρουμε τη νοστιμιά και τα αρώματα της παραδοσιακής μαγειρίτσας. Πολλοί όμως δε συμπαθούν τις γεύσεις που αφήνει το συκωτάκι του αρνιού. Έτσι λοιπόν αυτή η πεντανόστιμη χορτοφαγική συνταγή με μανιτάρια θα σας αρέσει.

Υλικά:

– 1 1/4 (310ml) φλυτζάνια έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 1 μεγάλο μαρούλι χοντροκομμένο
– 1 ματσάκι άνιθος ψιλοκομμένος (περίπου 120γρ)
– 3 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες του 1 εκ.
– 500-600γρ μανιτάρια σαμπινιόν κομμένα σε χοντρές φέτες
– 1 μέτριο κρεμμύδι χοντροκομμένο
– 1 ποτήρι λευκό κρασί
– 1,5 lt νερό (σε

βρασμό)
– αλάτι, πιπέρι

Για το αυγολέμονο
– 2 αυγά
– Χυμός από ένα μεγάλο λεμόνι

Προετοιμασία

Σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το λάδι και τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι και μόλις γίνει ημιδιάφανο (λίγα δευτερόλεπτα μετά δηλαδή) προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τσιγαρίζουμε καλά μέχρι να εξατμιστούν τα νερά και να τηγανιστούν ελαφρώς.

Σβήνουμε με το κρασί, και μόλις εξατμιστεί σχεδόν όλο, ρίχνουμε το νερό (προσέχουμε να είναι βραστό για να μη μας σταματήσει το μαγείρεμα) και χαμηλώνουμε τη φωτιά μας στο μέτριο προς χαμηλό.

Μετά από 10 λεπτά, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας (άνιθος, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαρούλι) και βράζουμε για 35 περίπου λεπτά με την κατσαρόλα μισοσκεπασμένη.

Τραβάμε από την εστία, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ξεκινάμε τη διαδικασία για το αυγολέμονο: Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια με λίγο αλάτι ώσπου να αφρίσουν (αλλά να μη γίνουν μαρέγκα). Προσθέτουμε τους κρόκους, συνεχίζοντας το χτύπημα και στη συνέχεια προσθέτουμε το λεμόνι σιγά σιγά.

Μετά με προσοχή παίρνουμε με μια κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο αυγολέμονο συνεχίζοντας το χτύπημα διαρκώς. Ο στόχος είναι να ζεστάνουμε το αυγολέμονο στη θερμοκρασία της σούπας, σιγά σιγά όμως, ώστε να μη βράσει το αυγό μας.

Μόλις ζεσταθεί λοιπόν καλά το αυγολέμονο με ζουμί από τη σούπα (θα χρειαστεί να προσθέσετε περίπου 2 κουτάλες της σούπας ζουμί), το ρίχνουμε στη σούπα, πιάνουμε την κατσαρόλα από τα χερούλια και την κουνάμε κυκλικά για λίγα δευτερόλεπτα. Η μαγειρίτσα μας είναι έτοιμη! Καλή σας όρεξη!

Πηγή

The post Συνταγή: Μαγειρίτσα για χορτοφάγους appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα