Όχι άλλο hygge! Το fika είναι το μυστικό των Σουηδών για χαλάρωση

Στη Σουηδία για να χαλαρώσουν ακολουθούν καθημερινά μια ιεροτελεστία, την fika. Πρόκειται για ένα διάλλειμα κατά τη διάρκεια του οποίου οι Σουηδοί απολαμβάνουν καφέ με φίλους. Αυτή η συνήθεια αποτελεί μέρος της κουλτούρας τους από το 1700.

Τι σημαίνει fika;

Σημαίνει διάλειμμα και πρόκειται για ένα break, κατά τη διάρκεια του οποίου αφήνετε τη δουλειά πίσω σας. Το πρώτο διαλειμματάκι οι Σουηδοί το κάνουν γύρω στις 10 το πρωί και το δεύτερο στις 3 το μεσημέρι και είναι μια ευκαιρία χαλάρωσης. Δεν χρειάζεται απαραίτητα

να πιει κανείς καφέ, ας είναι και τσάι, αλλά σίγουρα σταματά να δουλεύει. Οι Σουηδοί όλο αυτό το τελετουργικό το θεωρούν ως τον μόνο τρόπο για να αντέξει κανείς μία σύσκεψη ακόμη ή αρκετές ώρες στη δουλειά. Το μυστικό είναι μία σοβαρή παύση μέσα στη μέρα.

Τι να κάνετε

Αν αυτήν την περίοδο δουλεύετε, βάλτε μια υπενθύμιση στο κινητό σας, ώστε να κάνετε ένα διάλειμμα για έναν καφέ στην κουζίνα γραφείου. Μην νιώσετε ενοχές. Σε μελέτη από το MIT, βρέθηκε ότι οι υπάλληλοι που σηκώθηκαν για να μιλήσουν με κάποιο συνάδελφο τους κατά τη διάρκεια μιας εργάσιμης ημέρας, ήταν 10 έως 15% πιο παραγωγικοί σε σχέση με εκείνους που δεν έκαναν διάλειμμα.

The post Όχι άλλο hygge! Το fika είναι το μυστικό των Σουηδών για χαλάρωση appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα