Συνταγή: Εύκολη καρπουζόπιτα σε 10 λεπτά!

Εάν θέλετε ένα γλυκό καλοκαρινό η καρπουζόπιτα θα σας ενθουσιάσει. Θα αφιερώσετε 10 λεπτά για την προετοιμασία και σε μία ώρα είναι έτοιμη για σερβίρισμα! Η καρπουζόπιτα τρώγεται και ζεστή με λίγο πιο ρευστή υφή, όταν όμως κρυώσει καλά προτιμήστε να την βάλετε στο ψυγείο.

Θα χρειαστείτε για την καρπουζόπιτα:

500 γρ. ψίχα από καρπούζι
110 γρ. αλεύρι
50 ml. ελαιόλαδο + 2 κουταλιές της σούπας
65 γρ. μέλι + 2 κουταλιές της σούπας
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Κανέλα
Σουσάμι

Οδηγίες

Καθαρίζετε το καρπούζι από τα σποράκια
και με το χέρι το σπάτε σε μικρά κομμάτια.Αφήνετε το καρπούζι να στραγγίξει σε τρυπητό, περίπου μια ώρα και προθερμαίνετε τον φούρνο.Ανακατεύετετην ψίχα με το αλεύρι, τα 50 ml. ελαιόλαδο, 60 gr. μέλι, τη ζάχαρη και τέλος προσθέτετε όση κανέλα σας αρέσει.Μεταφέρετε το μείγμα σε καλά λαδωμένο ταψί, το οποίο πασπαλίζετε με το σιμιγδάλι. Η καρπουζόπιτα πρέπει να έχει πάχος 1 δάχτυλο.Πασπαλίζετε με σουσάμι, ραντίζετε με ελαιόλαδο και φουρνίζετε. Ψήνετε στους 180οC στις αντιστάσεις για περίπου 50-60 λεπτά.Μόλις βγάλετε την καρπουζόπιτα από τον φούρνο και όσο είναι καυτή απλώνετε τις 2 κουταλιές μέλι στην επιφάνεια, αυτό μπορεί να γίνει ευκολότερο χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ή το πίσω μέρος του κουταλιού.Πασπαλίζετε με κανέλα προαιρετικά.Το μυστικό

Το καρπούζι πρέπει να είναι γλυκό και νόστιμο! Το καρπούζι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πολτοποιηθεί σε επεξεργαστή τροφίμων ή μπλέντερ! Αν φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα διπλασιάζετε τον χρόνο ψησίματος.

The post Συνταγή: Εύκολη καρπουζόπιτα σε 10 λεπτά! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα