Αποφεύγετε αυτό το λάθος στο καλοκαιρινό σας μακιγιάζ

Το καλοκαίρι η υγρασία και η υπερβολική ζέστη μπορούν να σαμποτάρουν το καλοκαιρινό σας μακιγιάζ.

Ωστόσο, πολλές φορές αναρωτιέστε ποια είναι τα λάθη που κάνετε τόσο στη skincare όσο και στη makeup ρουτίνα σας όταν κάνει ζέστη και σας στερούν πόντους από το καλοκαιρινό σας look; Αυτό είναι το βασικό λάθος που κάνετε στο καλοκαιρινό σας μακιγιάζ και δείτε πώς να το αντιμετωπίσετε.

Μην βάζετε υπερβολική πούδρα

Μπορεί το glass skin

και οι λάμψεις γενικότερα να αποτελούν μεγάλη τάση το φετινό καλοκαίρι, αλλά υπάρχετε κι εσείς που προτιμάτε τη ματ όψη στο πρόσωπο, χωρίς ίχνος γυαλάδας. Τις περισσότερες φορές στην προσπάθειά σας να το πετύχετε εφαρμόζετε υπερβολική ποσότητα πούδρας με αποτέλεσμα να καταλήγετε σε ένα cakey αποτέλεσμα, που δε είναι σίγουρα καθόλου κολακευτικό. Ο ιδρώτας ή η λιπαρότητα σε συνδυασμό με ένα προϊόν σε πούδρα έχουν το αποτέλεσμα… λάσπης.

Τι να κάνετε

Για να το αποφύγετε, αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μικρότερο πινέλο και όχι το μεγάλο της πούδρας και παίρνοντας ελάχιστη ποσότητα, να την τοποθετήσετε τοπικά σε συγκεκριμένα σημεία, όπως η ζώνη Τ, που εμφανίζει γρηγορότερα λιπαρότητα. Plus, καλό είναι να αφήσετε στην άκρη τις κλασικές πούδρες και να προτιμήσετε άλλες σε ελεύθερη μορφή (transluscent powders).

Επίσης, τους καλοκαιρινούς μήνες προτιμήστε τα blotting papers, δηλαδή τα ειδικά χαρτάκια που απορροφούν την λιπαρότητα από το πρόσωπό σας και αποφύγετε τις πούδρες.

Το μυστικό

Αποφύγετε επίσης και την bronzing πούδρα. Στ’αλήθεια πιστεύετε πως αν έχετε περάσει ολόκληρη τη μέρα σας στη θάλασσα το πρόσωπό σας θέλει κι άλλη bronzing πούδρα το βράδυ ή μήπως κάτι που θα το δροσίσει και θα το καταπραϋνει;

The post Αποφεύγετε αυτό το λάθος στο καλοκαιρινό σας μακιγιάζ appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα