Ποιες καλοκαιρινές τροφές έχουν λίγες θερμίδες και σας χορταίνουν;

Αυτές οι τροφές έχουν λίγες θερμίδες και σας χορταίνουν και θα σας βοηθήσουν στο αδυνάτισμα.

Ο μοναδικός και εύκολος τρόπος για να μειώσετε τις θερμίδες από τη διατροφή σας το καλοκαίρι, όπως λένε οι ειδικοί, είναι να αφεθείτε στη γενναιοδωρία της φύσης. Η παραγωγή είναι στο αποκορύφωμά της το καλοκαίρι.

Κεράσια
Εκτός από την υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες, τα κεράσια έχουν επίσης αντιφλεγμονώδη δράση

που συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Ένα επιπλέον θετικό τους είναι ότι περιέχουν μεγάλη ποσότητα αντιοξειδωτικών που συνδέονται με καλύτερη ποιότητα ύπνου και επιπλέον βοηθούν στη ρύθμιση του βάρους σας.

Ντομάτες
Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό, πράγμα που συμβάλλει τόσο στην καλή ενυδάτωση του οργανισμού όσο και στη μείωση του αισθήματος πείνας. Επιπλέον, είναι πλούσιες σε κάλιο το οποίο είναι εξαιρετικό για την αντιμετώπιση της κατακράτησης υγρών που κάνουν το δείκτη της ζυγαριάς να ανεβαίνει. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς το κάλιο μπορεί να συμβάλλει στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών.

Καρπούζι
Το καρπούζι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό και είναι ένας υπέροχος τρόπος να ικανοποιήσετε τη δίψα σας και παράλληλα την ανάγκη σας για γλυκό. Το καρπούζι έχει 90% περιεκτικότητα σε νερό, για το λόγο αυτόν θεωρείται φυσικό διουρητικό και συμβάλει στη νεφρική λειτουργία.

Αρκετοί επιστήμονες της υγείας και της διατροφής συνιστούν την κατανάλωση του πριν το γεύμα με άδειο στομάχι για να καθαρίζει οργανισμός από τις τοξίνες. Ενυδατώνει επίσης τον οργανισμό και προσφέρει το αίσθημα του κορεσμού ενώ η χαμηλή θερμιδική του αξία (30 θερμίδες στα 100 γραμμάρια) μας βοηθά να χάσουμε βάρος. Αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης A, βιταμίνης C, μαγνησίου, καλίου, φυτικών ινών ενώ δεν περιέχει καθόλου λίπος και χοληστερίνη.

Ροδάκινα
Τα ροδάκινα είναι από τα νόστιμα και ζουμερά φρούτα του καλοκαιριού και είναι ιδανικά αν λαχταράτε κάτι γλυκό. Ένα μεσαίο ροδάκινο περιέχει 39 θερμίδες και είναι πλούσιο σε κάλιο και βιταμίνη C – περιέχει το 15% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας. Παράλληλα, το αντιοξειδωτικό βήτα-καροτένιο που δίνει στα ροδάκινα τη χαρακτηριστική απόχρωση τους, μετατρέπεται στο σώμα σε βιταμίνη Α, η οποία ενισχύει την υγεία των ματιών.

Χόρτα
Είναι μηδενικής θερμιδικής αξίας περιεκτικότητας σε λίπος, ενώ όντας πλούσια σε νερό και φυτικές ίνες αυξάνουν τον κορεσμό και μειώνουν την αποθήκευση λίπους.

Ψητές πατάτες
Απενοχοποιήστε τις και απολαύστε τις, καθώς μια μεσαίου μεγέθους ψημένη πατάτα έχει περίπου 110 θερμίδες, περιέχει το κάλιο και τις ίνες που είναι επωφελείς για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης αλλά και βιταμίνες Β6 και C που προάγουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Απλά επιλέξετε υγιεινές γαρνιτούρες.

The post Ποιες καλοκαιρινές τροφές έχουν λίγες θερμίδες και σας χορταίνουν; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα