Πώς θα κάνετε σωστά push ups

Οι κάμψεις δεν θα είναι πια αγγαρεία με αυτό το νέο τρόπο που σας προτείνουμε για να αποκτήσετε δυνατό σώμα και χέρια γεμάτα γράμμωση.

Το να μάθετε να κάνετε push-ups και να τα κάνετε σωστά θα σας βοηθήσει στη καλή στάση του σώματος, θα μειώσει του πόνους της πλάτης σας ενώ οι ώμοι και τα χέρια σας θα γίνουν πιο δυνατά. Μην ξεχνάτε πως καθημερινά πρέπει να μεταφέρετε το βάρος σας. Επιπλέον, δε χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο για να κάνετε push-up αφού μπορείτε και στο σπίτι. Τα push-up είναι από τις καλύτερες ασκήσεις για το άνω μέρος του σώματος, είναι όμως κι απ’ τις πιο δύσκολες. Η άσκηση

“κάμψεις χεριών” θα σας βοηθήσει να δώσετε έμφαση στα χέρια και άρα να τα γραμμώσετε καλύτερα. Εστιάζει στους τρικέφαλους και ταυτόχρονα στο θώρακα, ενώ παράλληλα ενισχύει τον κορμό, οπότε είστε πιο δυνατές για να αντεπεξέλθετε σε ό,τι κάνετε.

Πώς να το κάνετε
1 Πάρτε θέση για push-up με τα πέλματα ανοιχτά στο πλάτος των ώμων. Βάλτε τη δεξιά παλάμη στο πάτωμα περίπου 15-20 εκατοστά πιο μπροστά από το δεξί ώμο και λίγο προς τα έξω και το αριστερό χέρι κάτω από τον αριστερό ώμο. Κρατήστε σφιγμένους τους κοιλιακούς σας.

2 Χαμηλώστε προς το πάτωμα μέχρι οι αγκώνες να κάνουν ορθή γωνία, πλησιάζοντας τον αριστερό σας αγκώνα στο πλευρό και βγάζοντας το δεξιό σας αγκώνα προς τα έξω.

3 Σηκωθείτε πάνω και επαναλάβατε. Κάντε 5 επαναλήψεις και μετά αλλαξτε πλευρά για να ολοκληρώσετε το σετ. Κάντε 1 με 3 σετ.

Λάθη που πρέπει να αποφύγετε
> Μην αφήνετε την κοιλιά να ακουμπήσει προς το πάτωμα, γιατί μπορεί να καταπονέσετε την πλάτη σας.
> Μη ρίχνετε το κεφάλι σας κάτω ούτε να το σηκώνετε πολύ ψηλά• μπορεί να τραυματιστεί ο αυχένας σας.
> Μην ανασηκώνετε πολύ τους γοφούς. Έτσι, η άσκηση θα εστιάσει περισσότερο στους ώμους.

Το μυστικό

Για να το κάνετε σωστά φανταστείτε τον εαυτό σας σαν μια σανίδα δεμένη με ένα σχοινί στο ύψος των γοφών. Σκεφτείτε ότι κάτι σας τραβάει, ενώ το σώμα σας παραμένει σταθερό σε ευθεία γραμμή.

Keywords
Τυχαία Θέματα