Πώς θα επιστρέψω μετά τις διακοπές στη διατροφή μου;

Ας μη κρυβόμαστε! Η περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών αποσυντονίζει τους περισσότερους από εμάς! Το φαγητό στην ταβέρνα, τα κοκτέιλ και τα παγωτά είναι κομμάτι του καλοκαιριού. Η επιστροφή μετά τις διακοπές στην καθημερινότητα και τη ρουτίνα μας θα πρέπει να γίνει ομαλά, χωρίς ακρότητες!

Μερικά tips για να επανέλθετε πίσω στο πρόγραμμα μετά τις διακοπές είναι:

1 Μην ξεκινήσετε στερητικές δίαιτες

Μην ακολουθήσετε ένα χαμηλό σε θερμιδες

“αποτοξινωτικό” πρόγραμμα απώλειας βάρους για να προσπαθήσετε να αναιρέσετε αυτά που καταναλώσατε.

2 Μην νιώθετε ενοχές και τύψεις για αυτά που καταναλώσατε

Αναγνωρίστε πως ίσως να φάγατε λίγο περισσότερο στις διακοπές, αποδεχτείτε το και συνεχίστε την προσπάθεια σας. Η υπερβολική σκέψη και το αίσθημα της ενοχής γύρω απο αυτό το θέμα, το «ή όλα ή τίποτα», πιθανόν να οδηγήσει και σε άλλα ολισθήματα και αυτό είναι κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε. Να θυμάστε ότι δεν είμαστε ρομπότ!

3 Οργανωθείτε

Οργανώστε τα γεύματά σας και φτιάξτε μια λίστα για τα ψώνια που θα χρειαστείτε. Αυτό δεν θα σας αφήνει το περιθώριο να συνεχίσετε να καταναλώνετε λιγότερο θρεπτικές τροφές.

4 Επιλέξτε υγιεινές τροφές

Επικεντρωθείτε στην κατανάλωση τροφών με έμφαση στα μη επεξεργασμένα τρόφιμα, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα όσπρια, τις άπαχες πρωτεΐνες και τα καλά λιπαρά.

5 Αποφύγετε να ζυγιστείτε αμέσως μετά τις διακοπές

Ο αριθμός που θα δείτε θα είναι ανακριβής λόγω των κατακρατήσεων (αυξημένη κατανάλωση αλατιού, δυσκοιλιότητα κ.ά.) και μπορεί να σας αποθαρρύνει να συνεχίσετε την προσπάθεια σας.

6 Μη φοβηθείτε την επίσκεψη στον διαιτολόγο σας!

Και οι διαιτολόγοι είναι άνθρωποι, έχουν κατανόηση και μπορούν να σας κατευθύνουν σωστά σε μια ομαλή επιστροφή στον στόχο σας!

The post Πώς θα επιστρέψω μετά τις διακοπές στη διατροφή μου; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα