Πώς να σώσετε τα μάτια σας από την πρόωρη γήρανση

To 19% των σημαδιών γήρανσης προέρχονται από τον ήλιο, με πρώτο πεδίο άμεσης εμφάνισης ρυτίδων και λεπτών γραμμών να είναι η περιοχή γύρω από τα μάτια.

Η ευαίσθητη περιοχή
Η περιοχή των ματιών είναι από τα πιο ευαίσθητα σημεία του προσώπου στον ήλιο, επειδή το δέρμα σε αυτή τη ζώνη είναι πολύ λεπτό, καθιστώντας τον ακόμη πιο εύκολο στόχο για βλάβη από τον ήλιο. Έτσι, το αντηλιακό, ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και ένα πλατύγυρο καπέλο πρέπει να είναι τα μόνιμα αξεσουάρ προστασίας όταν βρίσκεστε έξω, αλλιώς, οποιαδήποτε βλάβη σε αυτό το σημείο θα έχει περισσότερο αντίκτυπο στην απώλεια της νεανικής

όψης σας. Αλλά το χειρότερα απ’ όλα είναι πως 3,5% έως 10% του καρκίνου του δέρματος οφείλεται από την UV ακτινοβολία στην περιοχή γύρω από τα μάτια σας. Γι’ αυτό, η έξτρα ενυδάτωση και η βαθιά κυτταρική προστασία που προσφέρει μια κρέμα ματιών, είναι απαραίτητη για την διατήρηση της νεότητας του βλέμματός σας.

Ποια είναι τα κατάλληλα συστατικά που πρέπει να περιέχει μια αποτελεσματική κρέμα ματιών και να τη φοράτε κάθε μέρα, ακόμη κι όταν δεν πρόκειται να κυκλοφορήσετε στην πόλη ή την παραλία;

Υαλουρονικό οξύ: ενυδατώνει τέλεια την περιοχή

Πολλές φορές, οι ρυτίδες κάτω από τα μάτια είναι αποτέλεσμα ξηρότητας, και το υαλουρονικό οξύ έχει αποδειχθεί ότι βοηθά σημαντικά στη μείωση των σημείων γήρανσης, μιας και έχει την ιδιότητα να συγκρατεί έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό.

Πεπτίδια: Διεισδύουν βαθιά στο δέρμα

Τα πεπτίδια χαλκού, τα πολυπεπτίδια και τα ολιγοπεπτίδια διεισδύουν στο δέρμα και βοηθούν στην παραγωγή υαλουρονικού οξέος και κολλαγόνου, δηλαδή τις δομικές ουσίες που συγκρατούν τα κύτταρα και τους ιστούς σαν κόλλα, μειώνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων.

Ρετινόλη: Διεγείρει το κολλαγόνο και τα κύτταρα

Αυτό το παράγωγο βιταμίνης Α διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και προάγει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων, με τελικό όφελος τη μείωση των σημαδιών γήρανσης. Ωστόσο, επειδή το δέρμα κάτω από τα μάτια είναι υπερβολικά ευαίσθητο, συνιστάται ένα προϊόν με χαμηλότερες συγκεντρώσεις ρετινόλης συγκριτικά με την επιδερμίδα του προσώπου.

Αντιοξειδωτικά: Η αντιστρες θεραπεία 

Οι βιταμίνες C και E, το φερουλικό οξύ και τα εκχυλίσματα μούρων συμβάλλουν στη μείωση του οξειδωτικού στρες, το οποίο οδηγεί σε ραγδαία αύξηση ρυτίδων και σημαδιών γήρανσης στις γωνίες των ματιών (πόδι της χήνας) και σε μαύρους κύκλους ή οιδήματα κάτω από τα μάτια.

Με δείκτη προστασίας: για απόλυτη προστασία

Χωρίς την κατάλληλη προστασία, οι ακτίνες UV διαλύουν το κολλαγόνο και γερνούν το δέρμα πρόωρα. Αλλά επειδή τα αντηλιακά φίλτρα είναι δύσκολο να ενσωματωθούν στη σύνθεση μια κρέμας ματιών -όσο και αν οι εταιρείες το αναφέρουν στη σύνθεσή της-, θωρακίστε την αντιγηραντική σας άμυνα με ένα αντηλιακό stick ματιών, μετά την εφαρμογή της κρέμας.

Το μυστικό

Μην ξεχνάτε όταν βγαίνετε στον ήλιο να φοράτε πάντα γυαλιά ηλίου!

The post Πώς να σώσετε τα μάτια σας από την πρόωρη γήρανση appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα