Πώς να αποφύγετε τις ιώσεις στις γιορτές

Εάν είστε επιρρεπείς στις ιώσεις πάντα υπάρχουν κάποια «κόλπα» που μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό σας για να μην πέσετε στο κρεβάτι.

Σωστή διατροφή

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι παραδοσιακά ο σύμμαχος του οργανισμού. Ωστόσο και κάποιες άλλες τροφές μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό σας, όπως τα λιπαρά ψάρια που είναι πλούσια σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία προστατεύουν από τις φλεγμονές, που εκθέτουν πιο εύκολα τον οργανισμό στις ιώσεις. Τα στρείδια βοηθούν στην γρήγορη ανάρρωση από το κρυολόγημα, καθώς είναι πλούσια σε ψευδάργυρο, το σκόρδο παρέχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση

στον οργανισμό, τα εσπεριδοειδή από πάντα φημίζονται για την απαραίτητη βιταμίνη C και ο μάραθος μαζί με τον γλυκάνισο λειτουργούν ως αποχρεμπτικά και συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση στο αναπνευστικό.

Συμβουλές προστασίας

Φροντίστε οι κλειστοί χώροι που βρίσκεστε να αερίζονται καλά. Επίσης, δεν είναι τυχαίο ότι όλοι συνιστούν να πλένουμε τα χέρια μας πολύ συχνά. Οι ιοί της γρίπης και του κρυολογήματος μπορούν να επιβιώσουν αρκετές ώρες σε διάφορες επιφάνειες, οπότε εάν αγγίξετε με βρώμικα χέρια το πρόσωπό σας είναι πιθανό να μεταφέρετε τον ιό στην αναπνευστική σας οδό, εφόσον εκείνος έχει κολλήσει στα δάχτυλά σας. Θυμηθείτε να κρατάτε απόσταση ασφαλείας όταν συζητάτε με άλλους ανθρώπους για να αποφύγετε τη μετάδοση του ιού με τα σταγονίδια, όπως ακόμα καλό είναι να αποφεύγετε τις πολλές χειραψίες σε περιόδους έξαρσεις των ιώσεων.

Πως περνάει γρήγορα το κρυολόγημα;

Εάν δεν καταφέρετε να τη «γλιτώσετε», τότε θυμηθείτε να ξεκουραστείτε αρκετά, να καταναλώνετε άφθονα υγρά, φρέσκους χυμούς και ζεστά αφεψήματα, να τρώτε δυναμωτικές σούπες πλούσιες σε βιταμίνες, να κάνετε εισπνοές με ατμούς ευκάλυπτου και να μην κάνετε υπερβολική κατανάλωση φαρμάκων. Ο πυρετός είναι για παράδειγμα ο τρόπος που έχει ο οργανισμός για να πολεμήσει τα μικρόβια.

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι εάν ανήκετε σε ομάδα υψηλού κινδύνου πρέπει να απευθυνθείτε στον γιατρό σας, ωστόσο για τις απλές ιώσεις δεν ενδείκνυται η κατανάλωση αντιβιώσεων.

The post Πώς να αποφύγετε τις ιώσεις στις γιορτές appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα