Πώς η ατμόσφαιρα του σπιτιού μας επηρεάζει την υγεία μας;

Μπορεί ο χώρος που ζείτε να επηρεάζει την υγεία σας κάποιες φορές. Δείτε πώς!

Μούχλα
Εάν έχετε μια αλλεργία σε σπόρους μούχλας, το ανοσοποιητικό σας σύστημα αντιδρά υπερβολικά όταν τους εισπνέετε. Αυτό πυροδοτεί μια σειρά αντιδράσεων που οδηγούν σε αλλεργικά συμπτώματα. Οι πιθανές ενδείξεις πως υπάρχει πρόβλημα με μούχλα στο σπίτι συμπεριλαμβάνουν βήχα, συνεχή κόπωση, ερεθισμό των ματιών και του λαιμού, πονοκεφάλους, δερματικούς ερεθισμούς και ναυτία.
Αν έχετε αρκετά φυτά εσωτερικού χώρου, σιγουρευτείτε

ότι δεν το παρακάνετε με το πότισμα. Ποτίστε τα φυτά σας με όσο νερό χρειάζεται και μην κάνετε υπερβολές, οι οποίες, όχι μόνο δε βοηθούν τα φυτά σας, αλλά ευνοούν την ανάπτυξη της μούχλας.

Υγρασία
Αν το σπίτι σας έχει πολλή υγρασία, αυτό έχει ως συνέπεια να πονάνε τα κόκκαλά σας συνέχεια και να νιώθετε άρρωστος-η. Μπορεί να ξυπνάτε το πρωί και να νιώθετε λες και έχετε δέκατα ή πυρετό, ενώ στην πραγματικότητα δεν έχετε κάτι από αυτά τα δύο.

Σκόνη
Αν δεν έχετε αντοχή στη σκόνη προφανώς και ένας τέτοιος χώρος θέλει καθάρισμα. Να ανοίξετε τα παράθυρα και να αεριστεί ο χώρος έτσι ώστε να μπαίνει καθαρός αέρας και να αναπνέετε καλύτερα.

Ξηρός αέρας
Αν από την άλλη ο αέρας είναι πολύ ξηρός, η επιδερμίδα σας θα μοιάζει αφυδατωμένη και θα κάνετε πολλά «σπασίματα» στο πρόσωπο. Καλό είναι τα επίπεδα της υγρασίας να είναι σε ομαλά επίπεδα.

The post Πώς η ατμόσφαιρα του σπιτιού μας επηρεάζει την υγεία μας; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα