Να κάνω δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες και χαμηλή σε υδατάνθρακες για να αδυνατίσω;

Θέλετε να κάνετε δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες και χαμηλή σε υδατάνθρακες για να αδυνατίσετε; Τι συμβαίνει;

Η πρωτεϊνική δίαιτα

Το πρώτο πράγμα που ακούτε όταν ξεκινάτε άσκηση είναι να τρώτε κρέας με σαλάτα για να χάσετε βάρος. Στην πραγματικότητα η πρωτεϊνική δίαιτα είναι ένα μεταμφιεσμένο πλάνο ολιγοθερμιδικής δίαιτας, που οδηγεί σε απώλεια βάρους.
Είναι σημαντικό όμως να καταλάβετε ότι χάνετε βάρος, γιατί έχετε αφαιρέσει μια ολόκληρη κατηγορία τροφίμων από τη διατροφή σας, τους υδατάνθρακες, άρα έχετε μειώσει αισθητά

και τις προσλαμβανόμενες θερμίδες.

Επίσης, σε έλλειψη υδατανθράκων, το σώμα αντιδρά με απώλεια υγρών και διάσπαση γλυκογόνου, γεγονός που κάνει ακόμη πιο γρήγορη και αισθητή την απώλεια βάρους (πράγμα το οποίο ίσως σας δελεάσει περισσότερο να την ακολουθήσετε).

Και τώρα η αλήθεια

Μελέτες δείχνουν ότι η συμμόρφωση σε μια τέτοια δίαιτα είναι χαμηλή. Και με τη διακοπή της παρατηρείται επαναπρόσληψη αυτού του βάρους εντός ολίγων εβδομάδων.

Επίσης, καλό είναι να έχετε εικόνα ότι η αυξημένη πρόσληψη πρωτεϊνών από τη διατροφή, επιβαρύνει τη λειτουργία κάποιων οργάνων στο σώμα, όπως το συκώτι και τα νεφρά και οδηγεί σε αποβολή νερού, βιταμινών και ασβεστίου μέσω της διούρησης, αλλά και σε πρόωρη κόπωση.

Σκεφτείτε λοιπόν σοβαρά την επόμενη φορά που θα ακολουθήσετε τέτοιου είδους διατροφικό πλάνο. Ο οργανισμός μας έχει ανάγκη από ποικιλία τροφίμων.

The post Να κάνω δίαιτα υψηλή σε πρωτεΐνες και χαμηλή σε υδατάνθρακες για να αδυνατίσω; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα