4 πολυαρθρικές ασκήσεις που καίνε λίπος!

Εάν θέλετε να χάσετε λίπος και να αυξήσετε τη μυική σας μάζα η καλύτερη επιλογή ασκήσεων είναι οι πολυαρθρικές ασκήσεις.

Όπως καταλαβαίνουμε, ο τίτλος από μόνος του μας θέτει ένα περιορισμό στην επιλογή των ασκήσεων. Για να μην παρεξηγηθούμε δεν προτρέπουμε κάποιον ασκούμενο από το να μην εκτελεί άλλες ασκήσεις πέρα από τις προτεινόμενες 4, αλλά οι ασκήσεις αυτές δεν θα πρέπει να λείπουν από κανένα προπονητικό πλάνο, είτε ανήκετε στην κατηγορία των αθλητών και θέλετε να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας, είτε ανήκετε στην κατηγορία των ασκούμενων που αναζητούν την βελτίωση της σωματικής τους εικόνας.

4

πολυαρθρικές ασκήσεις

1 Push ups
Γυμνάζει τρικέφαλο και δελτοειδή

2 Deadlifts
Γυμνάζει δικέφαλο, πλατύ ραχιαίο και τετρακέφαλο

3 Pull ups – chin ups
Γυμνάζει πλατύ ραχιαίο, τραπεζοειδή, υπακάνθιος, μείζων / ελάσσων στρογγυλός, δικέφαλος βραχίονος

4 Squats
Γυμνάζει τετρακέφαλο, γλουτιαίο, γαστροκνήμιο, δικέφαλο.

Oι παραπάνω ασκήσεις όταν ενταχθούν σε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης θα ενεργοποιήσουν κάθε μυική ίνα που υπάρχει στο σώμα μας. Αυτό οφείλεται στο ότι οι συγκεκριμένες ασκήσεις ανήκουν στην κατηγορία των πολυαρθρικών ασκήσεων, ασκήσεων δηλαδή που κατά την εκτέλεσή τους ενεργοποιούν πάνω από μία μυική ομάδα.

Οι πολυαρθρικές ασκήσεις φαίνεται να έχουν πολλά οφέλη στη βελτίωση του νευρομυικού συστήματος και αυτό συμβαίνει διότι τα φορτία και οι εντάσεις είναι πολύ μεγαλύτερες σε σχέση με τις μονοαρθρικές ασκήσεις.

Η εκτέλεση πολυαρθρικών ασκήσεων, έχουν αντίκτυπο και στο βιολογικό μας σύστημα, στο ορμονικό μας περιβάλλον, αυξάνοντας την τεστοστερόνη, αυξητική ορμόνη και ινσουλίνη στο αίμα και οι τρεις γνώριμες ορμόνες για το αναβολικό τους προφίλ.
Επίσης το γεγονός ότι ενεργοποιούνται πάνω από δύο μυικές ομάδες ταυτόχρονα, η κατανάλωση ενέργειας αυξάνεται, συνεπώς και οι θερμίδες που καίμε.

The post 4 πολυαρθρικές ασκήσεις που καίνε λίπος! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα