Καθυστερήστε τη γήρανση με 6 μυστικά

Η γήρανση είναι μια φυσική διαδικασία που προκαλείται αναπόφευκτα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να την καθυστερήσουμε! Αυτά τα 6 μυστικά αντιγήρανσης θα σας βοηθήσουν να την αναχαιτίσετε.

Πίνετε άφθονο νερό
Είναι ο πιο απλός αλλά και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος να καθυστερήσετε τη γήρανση. Όλα τα όργανα του σώματός μας έχουν ανάγκη από νερό για να λειτουργήσουν σωστά. Τα 8 ποτήρια που σίγουρα έχετε ακούσει ότι χρειάζεστε την ημέρα είναι το μίνιμουμ! Εκτός από το να ενυδατώσει τον οργανισμό -και κατά συνέπεια

το δέρμα σας- θα συμβάλλει στην απομάκρυνση των επικίνδυνων τοξινών που επίσης ευθύνονται για την εμφάνιση των σημαδιών της γήρανσης.

Κόψτε τη ζάχαρη
Μπορεί να νιώθετε ότι ένα γλυκό θα σας τονώσει όταν είστε κουρασμένη ή ακόμα και να σας φτιάξει τη διάθεση, όμως η αλήθεια είναι ότι η ζάχαρη προκαλεί σοβαρές φθορές στο δέρμα. Η υπερβολική κατανάλωση γλυκών μειώνει την ποσότητα του κολλαγόνου και την ελαστίνης που παράγει το σώμα μας κι έτσι το δέρμα γίνεται λιγότερο ελαστικό και χαλαρώνει εύκολα.

Φοράτε πάντα αντηλιακό
Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που οδηγούν στη γήρανση είναι η έκθεση της επιδερμίδας στην ηλιακή ακτινοβολία. Μια αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητη στην καθημερινή ιεροτελεστία της φροντίδας του προσώπου σου, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο το χρόνο!

Μειώστε το στρες
Οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές που προκαλούνται στο δέρμα οφείλονται σε ένα μεγάλο βαθμό στο στρες. Για παράδειγμα, οι ρυτίδες στο μεσόφρυο, γύρω από τα χείλη ή το μέτωπο συχνά δημιουργούνται επειδή είμαστε συχνά συνοφρυωμένοι και παίρνουμε εκφράσεις θυμού. Επιπλέον, η κορτιζόλη, η ορμόνη που εκκρίνεται εξαιτίας του στρες αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό, επιταχύνοντας τη γήρανση.

Περιορίστε το αλκοόλ
Δεν είπε κανείς να μην πιείτε ένα ποτήρι κρασί ή ένα ποτό μια στο τόσο, όμως η συστηματική κατανάλωση αλκοόλ έχει ολέθριες συνέπειες για το δέρμα. Ο λόγος είναι ότι το αφυδατώνει αλλά και προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων που δημιουργούν σημάδια στο πρόσωπο και το σώμα.

Επιλέγετε αντιοξειδωτικές τροφές
Τα φρέσκα λαχανικά -κυρίως όσα έχουν μεγάλα πράσινα φύλλα, όπως το σπανάκι, το μαρούλι, το λάχανο κ.λπ.- τα φρούτα, οι ξηροί καρποί, τα λιπαρά ψάρια (όπως η σαρδέλα), είναι απαραίτητα για να διατηρηθούν αμείωτα τα επίπεδα της ελαστίνης και του κολλαγόνου στον οργανισμό.

The post Καθυστερήστε τη γήρανση με 6 μυστικά appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καθυστερήστε,kathysteriste