Κακία: πώς θα την αναγνωρίσετε στους άλλους

Μπορεί να μη θέλαμε να πιστεύουμε πως υπάρχει κακία και κακοί άνθρωποι αλλά… αυτός ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος. Πώς θα αναγνωρίσετε την κακία στους άλλους και γενικά έναν κακό άνθρωπο;

Υπάρχουν μερικές προσβλητικές συμπεριφορές που πραγματικά μπορεί να σς χαλάσουν τη διάθεση, την ημέρα και γενικότερα η συναναστροφή με αυτούς τους ανθρώπους δεν είναι και το καλύτερο που μπορεί να σας συμβεί!

Κακία: πώς θα την αναγνωρίσετε στους άλλους

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των κακών ανθρώπων;

1 Αποφεύγουν τις ευθύνες
Το να αποφεύγεις τις

ευθύνες και να τις επιρρίπτεις σε κάποιον άλλον, είναι ένα κακό χαρακτηριστικό. Όταν φοβάσαι να πάρεις κάθε είδους ευθύνη, τότε αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ψυχολογικές διαταραχές. Ένας άνθρωπος για παράδειγμα, μπορεί να πάθει κρίση πανικού όταν συνειδητοποιήσει πως έχει μια υποχρέωση. Αυτό συμβαίνει για διάφορους λόγους:

Χαμηλή αντοχή των αρνητικών συναισθημάτωνΜειωμένο θάρροςΧαμηλή αυτοεκτίμησηΦόβος να κάνουν λάθη και να αποτύχουν

2 Δεν δέχονται κριτική
Δεν δέχονται με κανένα τρόπο την κριτική. Κάθε κριτική τους οδηγεί σε σύγκρουση καθώς την λαμβάνον ως προσωπική επίθεση. Αλλά η κριτική είναι απαραίτητη για να ωριμάσουμε και να μάθουμε! Αλλά γιατί δεν δέχονται την κριτική των άλλων:

Δεν βάζουν τη λογικήΔεν θέλουν να βρίσκουν δικαιολογίεςΔεν ελαχιστοποιούν το πρόβλημαΔεν θέλουν να μοιραστούν την ευθύνη

3 Κοροϊδεύουν την εμφάνιση άλλων ανθρώπων
Οι άνθρωποι συχνά προσβάλλουν ο ένας τον άλλον αλλά και χωρίς πολλές φορές να το θέλουν. Ωστόσο, υπάρχουν κι εκείνοι οι άνθρωποι που το κάνουν για να βλάψουν κάποιον και να τον πληγώσουν. Το να κοροϊδεύεις κάποιον για την εμφάνισή του μπορεί να δημιουργήσει ένα τεράστιο πρόβλημα. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τον θυμό σου όταν κάποιος σε κοροϊδεύει. Σε κάθε περίπτωση καλύτερα να:

Τον κοιτάς στα μάτια ώστε να σταματήσειΝα φύγεις και να μην αντιδράσειςΝα μειώσεις την επαφή και την επικοινωνία μαζί του

4 Δεν μπορούν να απολογηθούν
“Αν το έκανα εγώ, δεν είναι και τόσο κακό. Κι αν έχεις πληγωθεί, το αξίζεις.” Αυτές οι φράσεις μπορεί πραγματικά να εξοργίσουν τον άλλον. Αλλά γιατί δεν μπορούν αυτοί οι άνθρωποι να απολογηθούν;

5 Φοβούνται να πάρουν ευθύνες
Δεν θέλουν να αισθάνονται τη ντροπή που μπορεί να είναι πραγματικά αφόρητη γι ‘αυτούς. Έτσι, κάθε φορά που θα προσπαθήσουν να κάνουν την κατάσταση ακόμη χειρότερη, από το να καταστρέψουν μια τέλεια εικόνα για τον εαυτό τους.
χαρακτηριστικά των κακών ανθρώπων

6 Είναι αγενείς στους ανθρώπους
Το να είσαι αγενείς με τους άλλους και τη δουλειά που κάνουν, δεν βοηθά κανέναν. Οι άνθρωποι που συχνά συμπεριφέρονται ασεβώς σε άλλους μπορεί να έχουν:

Μια μορφή αυτοπροστασίας ενάντια στα αισθήματα ανεπάρκειας, ήΈνα διαφορετικό στυλ επικοινωνίας που προκαλεί εύκολα παρεξηγήσεις.

6 Ζηλεύουν
Οι άνθρωποι πολλές φορές ζηλεύουν τους άλλους για την επιτυχία τους. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως και ο καλύτερός σου φίλος σε έχει ζηλέψει. Αλλά είναι διαφορετικό από το να χαλάσει τη στιγμή του άλλου που μοιράζεται μαζί σου τη νίκη του.

Πώς να αντιμετωπίσετε έναν κακό άνθρωπο;

Να έχετε πάντοτε υπόψη σας τα καλά σας χαρακτηριστικά και ικανότητες.

Να μένετε επικεντρωμένοι σε κάτι διαφορετικό, αντί να εστιάζετε στον εαυτό σας.

Το μυστικό

Μην προσπαθείτε επανειλημμένως να τους εξηγήσετε τη δική σας οπτική και να βελτιώσετε τα πράγματα. Αν έχετε ήδη προσπαθήσει, σταματήστε. Ένας άνθρωπος που δεν θέλει να καταλάβει δεν πρόκειται να καταλάβει ποτέ.

The post Κακία: πώς θα την αναγνωρίσετε στους άλλους appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα