Μανικιούρ με τζελ: 3 μυστικά για να διατηρήσετε τα νύχια σας γερά και υγιή

Οποιοδήποτε μανικιούρ μπορεί να αποδυναμώσει τα νύχια σας είτε επιλέγετε μανικιούρ με gel είτε όχι. Η διαδικασία του μανικιούρ με τζελ μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και αποδυνάμωση των νυχιών. Αυτά τα 3 μυστικά θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα νύχια σας γερά.

1 Περιποιηθείτε τα νύχια μετά την αφαίρεση του μανικιούρ με gel
Τα νύχια σας δείχνουν ταλαιπωρημένα και αποδυναμωμένα μετά την αφαίρεση του gel. Επαναφέρετέ τα στη φυσιολογική τους όψη. Χρησιμοποιήστε ειδικά έλαια, που θα τα ενυδατώσουν και θα μαλακώσουν τα πετσάκια,

ενώ μην αμελείτε να εφαρμόζετε την κρέμα χεριών σας καθημερινά.

2 Ενυδατώστε τα
Για πιο λαμπερά και δυνατά νύχια, ενυδατώστε με ειδικά έλαια, όπως αυτά με ελαιόλαδο ή έλαια καρύδας και βιταμίνη Ε, με βιταμίνη C, αβοκάντο, ροδάκινο. Θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα! Προμηθευτείτε επίσης ειδικά προϊόντα αποκατάστασης. Η μεγαλύτερη φθορά στα νύχια γίνεταει από το λιμάρισμα, γι’ αυτό αποφεύγετεε τελείως τη χρήση ειδικής συσκευής λιμαρίσματος.

3 Αποφύγετε αυτά τα συστατικά
Υπάρχουν τρία συγκεκριμένα συστατικά, δηλαδή φορμαλδεΰδη (formaldehyde), toluene και dibutyl phthalate (DBP), που θα τα βρείτε σε υψηλές δόσεις στα μανικιούρ με τζελ προϊόντα και, όπως διαπιστώθηκε μέσα από σχετικές έρευνες, μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή. Ωστόσο, τα περισσότερα επαγγελματικά βερνίκια νυχιών που παρασκευάζονται σήμερα δεν περιέχουν αυτά τα συστατικά, αλλά πάντοτε να βεβαιώνεστε ότι δεν υπάρχουν στις ετικέτες τους.

Το μυστικό

Μην κάνετε συνεχόμενα μανικιούρ με τζελ! Μπορεί να θέλουμε όλες περιποιημένα άκρα 365 ημέρες τον χρόνο, αλλά χρειάζονται και διαλείμματα, ειδικά εάν κάνετε gel. Πρόκειται για μια διαδικασία που ονομάζεται “gel honeymoon” από πολλούς δερματολόγους του εξωτερικού και συνιστά να αφήνετε τα νύχια σας για λίγο καιρό ελεύθερα μέχρι να κλείσετε το επόμενο ραντεβού σας με την αισθητικό σας. Αυτό θα τα θρέψει και θα τα ενυδατώσει πλήρως.

The post Μανικιούρ με τζελ: 3 μυστικά για να διατηρήσετε τα νύχια σας γερά και υγιή appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα