Η άσκηση που βοηθάει στο αδυνάτισμα

Ξεκινήσατε δίαιτα και λίγη αεροβική για να αδυνατίσετε; Δεν θα επιτύχετε τους στόχους απώλειας βάρους σας εύκολα μόνο μέσω της διατροφής και της αερόβιας άσκησης.

Αν στόχος σας είναι το αδυνάτισμα, ο πιο γρήγορος τρόπος να το πετύχετε δεν είναι το τζόκινγκ ή η αερόβια άσκηση (αν και αποτελούν εξαιρετικό τρόπο εκγύμνασης). Η προπόνηση με βάρη, ειδικά όταν συνδυάζεται σε κυκλικό πρόγραμμα με αερόβια άσκηση, είναι ο καλύτερος τρόπος να κάψετε θερμίδες.

Η άσκηση που βοηθάει στο αδυνάτισμα

Εάν επιλέξετε να συνδυάσετε την άρση βαρών και την αερόβια άσκηση θα βελτιώσετε το καρδιοαναπνευστικό

σύστημα και θα συμβάλετε στην απώλεια βάρους. Οι μελέτες έχουν δείξει μια σημαντική σχέση μεταξύ της άρσης βαρών και της απώλειας βάρους. Ενώ τόσο η άρση βαρών όσο και οι καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις βοηθούν να κάψετε θερμίδες και ενισχύουν το μεταβολισμό, η αερόβια άσκηση αυξάνει το μεταβολισμό κατά τη διάρκεια της άσκησης και για μικρό χρονικό διάστημα μετά την άσκηση. Η άρση βαρών, ωστόσο, αυξάνει το μεταβολισμό κατά τη διάρκεια της άσκησης και για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά. Αυτή η συνεχής καύση θερμίδων από την άρση βαρών μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες, ακόμη και ημέρες.

Μην ξεχνάτε ότι οι άνθρωποι με μεγαλύτερη μυϊκή μάζα καίνε και περισσότερες θερμίδες, έχουν, δηλαδή, μεγαλύτερο βασικό μεταβολισμό. Ο βασικός μεταβολισμός (RMR) αφορά τις θερμίδες που καταναλώνει το σώμα μας σε κατάσταση ηρεμίας για τις βασικές ζωτικές λειτουργίες του.

Η καύση θερμίδων δεν είναι, βέβαια, το μοναδικό όφελος που προκύπτει από την ενασχόληση με τα βάρη. Τα βάρη θα κάνουν το σώμα σας πιο σφιχτό και δυνατό, ενώ αυξάνουν την οστική πυκνότητα, μειώνοντας τις πιθανότητες ανάπτυξης οστεοπόρωσης. Μάλιστα, ορισμένες έρευνες του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητικής Ιατρικής υποστηρίζουν ότι η τακτική προπόνηση με βάρη μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 και καρδιαγγειακών ασθενειών.

The post Η άσκηση που βοηθάει στο αδυνάτισμα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα