Επιστροφή στο σχολείο: Πώς θα καταφέρετε το παιδί να ξυπνά πιο γρήγορα το πρωί

Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες μέρες. Αν το παιδί δεν μπορεί να ξυπνήσει το πρωί, κουκουλώνεται, παραμένει στο κρεβάτι και γκρινιάζει αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν για να ξυπνά πιο γρήγορα το πρωί.

1 Γονείς, ετοιμαστείτε εσείς πρώτοι

Σηκωθείτε νωρίτερα για να οργανώσετε τη μέρα σας και να ετοιμαστείτε προτού ξυπνήσετε τα παιδιά ώστε να μπορείτε να επικεντρωθείτε σε αυτά και το πρωινό τους ξύπνημα. Μερικές φορές χρειάζονται και οι γονείς ένα πρωινό πρόγραμμα που πρέπει να ακολουθήσουν για να ξυπνήσουν και να

προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της ημέρας, όχι μόνον τα παιδιά.

2 Σκεφτείτε μήπως το παιδί δεν κοιμάται επαρκώς

Οι ανάγκες ύπνου ποικίλλουν από παιδί σε παιδί. Δημοσκόπηση που διεξήχθη από το National Sleep Foundation διαπίστωσε ότι το 60% των παιδιών ηλικίας κάτω των 18 ετών ήταν κουρασμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το 15% των παιδιών δήλωσαν ότι κοιμήθηκαν στο σχολείο. Πόσο ύπνο χρειάζεται κάθε παιδί; Περίπου 9 – 10 ώρες τα παιδιά του δημοτικού σχολείου ενώ περισσότερες από 10 ώρες τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Όταν γνωρίζετε πόσο ύπνο χρειάζεται το δικό σας παιδί, υπολογίστε πόση ώρα αφιερώνετε στο βραδινό μπάνιο, στο δείπνο, στο διάβασμα παραμυθιού κ.λπ., και δημιουργήστε μια ρουτίνα ύπνου η οποία θα ξεκινά νωρίς. Εάν το παιδί κοιμηθεί νωρίτερα θα ξυπνήσει και πιο ξεκούραστο.

3 Αγοράστε μαζί ένα ξυπνητήρι

Τα παιδιά ηλικίας από 5 ετών και πάνω μπορούν να χρησιμοποιήσουν ξυπνητήρι. Αγοράστε μαζί τους ένα ξυπνητήρι κατάλληλο για την ηλικία τους (τα ψηφιακά ρολόγια μπορεί να είναι πιο εύκολα στη χρήση για μικρά παιδιά). Δείξτε τους πώς να το ρυθμίζουν κάθε βράδυ και μιλήστε τους για το χρόνο.

4 Ξυπνήστε τα με ένα “Σ ‘αγαπώ! Καλημέρα!”

Μη φωνάζετε, μην τα απειλείτε και μην κάνετε φασαρία. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι δύο πράγματα: φωνές, γκρίνια και κλάματα ενώ με την πάροδο του χρόνου τα εκπαιδεύετε να σας αγνοούν. Ξεκινήστε το πρωινό ξύπνημα με τρυφερότητα και ήσυχο τόνο στη φωνή, ή τραγουδήστε, τα παιδιά θα ξυπνούν πιο εύκολα.

5 Ανοίξτε τα παράθυρα

Αφήστε να μπει φυσικό φως στο δωμάτιο. Τα σώματά μας είναι συντονισμένα να ξυπνούν με το φυσικό φως του ήλιου. Ακόμα και ένα μόνο παντζούρι ανοιχτό μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να ξυπνήσουν το πρωί.

6 Ξυπνάτε τα 5 λεπτά νωρίτερα

Θα τα βοηθήσετε να προσαρμοστούν στο πρωινό ξύπνημα εάν τα αφήσετε να παραμείνουν για 5 λεπτά στο κρεβάτι. Μπορεί να σκεφτούν την ημέρα τους ή να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη να ονειροπολήσει. Ενσωματώστε αυτά τα 5 λεπτά στο πρωινό ξύπνημα και πείτε τους: “μην σηκωθείς ακόμη, είναι ώρα για χαρούμενες πρωινές σκέψεις.”

7 Τέλος, δώστε του κίνητρα για να ξεκινήσει την ημέρα με ενθουσιασμό

Φτιάξτε ένα ωραίο πρωινό, ετοιμάστε μια μικρή έκπληξη που θα το περιμένει στο σαλόνι, παίξτε ένα παιχνίδι ρόλων, π.χ μας κυνηγούν οι Ινδιάνοι θα πρέπει να ετοιμαστούμε για το σχολείο πριν μας βρουν!
Καλή σχολική χρονιά!

The post Επιστροφή στο σχολείο: Πώς θα καταφέρετε το παιδί να ξυπνά πιο γρήγορα το πρωί appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα