Yoga Nidra: Βοηθά σε καλύτερο ύπνο!

Η Yoga Nidra είναι μια εξαιρετική μέθοδος που βοηθά ιδιαίτερα στην απελευθέρωση των εντάσεων από τα τρία επίπεδά μας: το σωματικό, το νοητικό και το συναισθηματικό.
 Απευθύνεται σ’ αυτόν που θέλει να βρει γαλήνη, να χαλαρώσει και επιπλέον να αποκτήσει επίγνωση.

Πως οφελεί η Yoga Nidra;
Ευρέως γνωστή και ως “ο ύπνος της επίγνωσης” (ετυμολογικά γιόγκα Nidra σημαίνει συνειδητός ύπνος) η γιόγκα nidra στοχεύει στη χαλάρωση του σώματός

μας, στην επίτευξη μιας βαθύτερης διαλογιστικής κατάστασης, πλήρους επίγνωσης. Η εξάσκηση σε τακτική βάση στην πρακτική της yoga Nidra έχει πολλά οφέλη. Μερικά από αυτά είναι:

Μείωση της έντασης, του στρες και του άγχουςΒελτίωση της μνήμηςΒελτίωση της ποιότητας του ύπνου και καταπολέμηση της αϋπνίαςΑύξηση της δημιουργικότηταςΑνακούφιση από πόνους.

Δεδομένου ότι πολλές χρόνιες παθήσεις, όπως οι ημικρανίες, ενισχύονται από το στρες και την ένταση στο νευρικό σύστημα, η yoga Nidra είναι ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση πολλών συμπτωμάτων, χαλαρώνοντας όλο το νευρικό σύστημα.

Πώς να την κάνετε

Ξαπλώστε σε ένα χαλάκι γιόγκα, σε ήρεμο δωμάτιο, με άνετα ρούχα και χαμηλό φωτισμό. Ακούστε αυτό και ακολουθήστε τις οδηγίες

The post Yoga Nidra: Βοηθά σε καλύτερο ύπνο! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα