Τι δεν σας δείχνει η ζυγαριά σας

Η ζυγαριά δεν σας δείχνει εάν αποκτήσατε μυική μάζα ή λίπος, εάν έχετε άγχος, εάν δεν κοιμάστε καλά, εάν υπάρχουν ορμονικές αλλαγές ή εάν έχετε αφυδατωθεί. Εδώ είναι μερικοί λόγοι που συμβάλλουν σε αυτό:

1 Κατακράτηση νερού
Κατά μέσο όρο, το νερό αποτελεί το 60 -70% του σωματικού βάρους ενός ενήλικα. Το υπερβολικό νερό μπορεί να συσσωρευτεί στο σώμα, οδηγώντας σε φούσκωμα και αλλαγές βάρους. Παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε κατακράτηση νερού περιλαμβάνουν:

Αφυδάτωση: Όσο αντιφατική όσο φαίνεται, η κατανάλωση περισσότερου νερού μπορεί στην πραγματικότητα να μειώσει την κατακράτηση
νερού. Όταν ένα άτομο δεν πίνει αρκετό νερό, το σώμα του αποθηκεύει νερό για να αποτρέψει την αφυδάτωση.Πρόσληψη νατρίου: Το νάτριο ή το αλάτι, είναι μια ένωση που βοηθά στη μεταφορά θρεπτικών συστατικών, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση και ισορροπεί την περιεκτικότητα σε νερό στο σώμα. Ωστόσο, πάρα πολύ αλάτι μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού και αύξηση βάρους.Αποθήκευση γλυκογόνου: Το σώμα μετατρέπει τους υδατάνθρακες από τα τρόφιμα σε μόρια γλυκογόνου, τα οποία παρέχουν ενέργεια για τα κύτταρα. Το σώμα αποθηκεύει περίσσεια γλυκογόνου στους μυς, στο συκώτι και στα λιπώδη κύτταρα.Βάρος ούρων και κοπράνων: Το να πίνετε ένα ποτήρι νερό ή να τρώτε ένα πλήρες γεύμα μπορεί να αυξήσει το σωματικό βάρος ενός ατόμου. Ωστόσο, το βάρος ενός ατόμου θα μειωθεί ξανά όταν το σώμα του αποβάλει το φαγητό και το ποτό. Ο μέσος ενήλικας από αποβάλλει 150-200 γραμμάρια κόπρανα ανά ημέρα.

2 Άσκηση
Είναι συχνό φαινόμενο, άτομα που ασχολούνται με την άσκηση και ιδιαίτερα με το fitness να παρατηρούν μείωση πόντων σε εκατοστά αλλά αύξηση βάρους στη ζυγαριά. Η ζυγαριά σας δεν μπορεί να σας ενημερώσει για την μετατροπή του λιπώδη ιστού σε μυϊκό ιστό , όμως η μείωση της περιφέρειας σας και το παντελόνι σας που πέφτει, επισημαίνουν την αλλαγή. Όσοι άρχισαν πρόσφατα άσκηση μπορεί να παρουσιάσουν διακυμάνσεις βάρους καθώς το σώμα χτίζει μυες και προσαρμόζει την απόδοση του νερού για να καλύψει την αυξημένη φυσική ζήτηση.

3 Ορμονικές αλλαγές
Όπως η εμμηνόρροια ή η εμμηνόπαυση. Τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη επηρεάζουν σημαντικά το σωματικό βάρος αφού προκαλούν μικρού βαθμού κατακράτηση άλατος και νερού.

4 Κατανάλωση αλκοόλ
Το αλκοόλ έχει ιδιαίτερα διουρητική δράση και σε πρώτη φάση προκαλεί αφυδάτωση στον οργανισμό με αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρών. Επίσης, το σώμα μας αντιλαμβάνεται το αλκοόλ ως κάτι τοξικό, που δεν μπορεί να αποθηκεύσει στο σώμα. Όταν λοιπόν καταναλώνουμε αλκοόλ, το σώμα μας έχει ως προτεραιότητα να μεταβολίσει την αλκοόλη και να την αποβάλλει. Γι’ αυτό τον λόγο βάζει σε “pause” την καύση των υπόλοιπων μακροθρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και λιπαρά) ενισχύοντας έτσι την αποθήκευσή τους. Με αυτόν τον τρόπο επιβραδύνει την απώλεια βάρους.

5 Ιατρικές παθήσεις
όπως υποθυρεοειδισμός ή διαβήτης

6 Λήψη φαρμακευτικής αγωγής όπως:

ινσουλίνηκορτιζόνηβήτα-αδρενεργικοί αποκλειστέςτρικυκλικά αντικαταθλιπτικάεκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνηςΤο μυστικό

Άπεπτες τροφές στο έντερο μας μπορούν να αυξήσουν προσωρινά το σωματικό μας βάρος καθώς ανάλογα με τη τροφή, η ολοκλήρωση της πέψης μπορεί να πάρει χρόνο. Όσο πιο δύσπεπτη είναι η τροφή που έχουμε καταναλώσει τόσο περισσότερο χρόνο θα κάνει ο οργανισμός μας για να τη διασπάσει.

The post Τι δεν σας δείχνει η ζυγαριά σας appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα