Skincare: 4 συστατικά που προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση

Ποτέ δεν είναι αργά να αρχίσετε να φροντίζετε το δέρμα σας. Ξεκινήστε με αυτά τα συστατικά για να προλάβετε την πρόωρη γήρανση.

1 Βιταμίνη C
Οι δερματολόγοι συμφωνούν ότι η αντιοξειδωτική βιταμίνη C είναι ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά στην περιποίησή σας, καθώς αποτρέπει την εμφάνιση πανάδων και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου. Σκεφτείτε ότι στο δέρμα σας υπάρχουν κάποια κύτταρα, οι ινοβλάστες, τα οποία παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, τις πρωτεΐνες δηλαδή που διατηρούν το δέρμα ελαστικό και νεανικό. Καθώς

μεγαλώνετε όμως αυτή η παραγωγή φθίνει. Η βιταμίνη C διεγείρει τους ινοβλάστες να συνεχίζουν να παράγουν τις πρωτεΐνες της νεότητας.

Εφαρμόστε τη βιταμίνη C το πρωί, προτού απλώσετε την αντηλιακή σας κρέμα, για έξτρα προστασία.

2 Ρετινόλη
Αυτό το ενεργό συστατικό – παράγωγο της βιταμίνης Α μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφώσει την επιδερμίδα σας προς το καλύτερο, αρκεί να γνωρίζετε πώς να το χρησιμοποιήσετε. Η ρετινόλη πρέπει να εφαρμόζεται το βράδυ μετά τον καθαρισμό καθώς είναι ένα φωτοευαίσθητο συστατικό που εξουδετερώνεται από τον ήλιο και τον αέρα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλεί ερεθισμούς στο δέρμα. Γι’ αυτό αρχικά καλό είναι να απλώσετε μια γενναιόδωρη ποσότητα καλλυντικού με ρετινόλη στο χέρι σας και να την αφήσετε για τουλάχιστον 24-48 ώρες. Αν δεν υπάρξει κάποιου είδους αντίδραση, τότε μπορείτε να την εφαρμόζετε μία με δύο φορές την εβδομάδα και στη συνέχεια κάθε βράδυ.

3 Βιταμίνη Ε
Η πρόσφατη επιστημονική έρευνα αποδεικνύει ότι η βιταμίνη Ε έχει μια πολύ ευεργετική δράση στη μάχη κατά της πρόωρης γήρανσης, λόγω της ισχυρούς αντιφλεγμονώδους δράσης της. Προστατεύει το δέρμα από την περιβαλλοντική ρύπανση, και από την UV ακτινοβολία.
Άλλη σημαντική της ιδιότητα στη μάχη ενάντια στη γήρανση του δέρματος είναι η ισχυρή αναπλαστική της δράση. Επουλώνει και αναπλάθει και επιπλέον ενισχύει την απορροφητική ικανότητα του δέρματος σε άλλα συστατικά.
Για να απολαύσετε τις ευεργετικές της βιταμίνης Ε ιδιότητες μπορείτε να την καταναλώσετε είτε σε μορφή κάψουλας, εφάπαξ καθημερινά, είτε τοπικά, εφαρμόζοντας την ίδια αμπούλα σε όλο το πρόσωπο ή όπου αλλού παρουσιάζει πρόβλημα η επιδερμίδα σας.
Αποτελεί βασικό συστατικό κρεμών ανάπλασης, επούλωσης και αντιγήρανσης, τις οποίες χρησιμοποιούμε μία με δύο φορές την ήμερα.

4 Υαλουρονικό Οξύ
Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα δομικά συστατικά της επιδερμίδας, καθώς βρίσκεται στο χόριο και, όπως θα έχετε ακούσει πολλάκις, δρα σαν σφουγγάρι και συγκρατεί μέχρι και 1000 φορές το βάρος του σε υγρασία. Εκτός από την ενυδάτωση, συντελεί στην συνοχή της επιδερμίδας και τη διατηρεί σφριγηλή, λεία και φρέσκια.
Η συμβατότητά του με τον οργανισμό μας και το γεγονός ότι δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις οδήγησε στην κατασκευή της συνθετικής μορφής υαλουρονικού οξέος και έκτοτε αποτελεί ένα δημοφιλές συστατικό που χρησιμοποιείται ευρέως στον κλάδο της αισθητικής και της ομορφιάς.
Αρχικά, βέβαια, χρειάζεται να αναφέρουμε ότι χρησιμοποιήθηκε ως πόσιμο αλλά και ενέσιμο συμπλήρωμα διατροφής, σε άτομα με οστεοαρθρίτιδα και άλλες νόσους των αρθρώσεων.
Σήμερα το υαλουρονικό οξύ, εκτός από την πόσιμη υγρή μορφή του, κυκλοφορεί σε ταμπλέτες απλές και αναβράζουσες που καταναλώνονται έως και 2 φορές ημερησίως, σε μορφή ενέσιμη, είτε για ενδοαρθρική χορήγηση είτε για υποδόρια, αλλά και σε μορφή αμπούλας που εφαρμόζεται τοπικά, δύο φορές την ημέρα. Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί επίσης το βασικό δραστικό συστατικό πολλών κρεμών περιποίησης για το πρόσωπο.

Το μυστικό

Μην ξεχνάτε την απολέπιση! Η απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα μπορεί να περιορίσει το πρόβλημα και να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη νεανική λάμψη σας. Επιπλέον, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα, επιτρέπετε στα άλλα προϊόντα περιποίησης δέρματος να εισχωρήσουν και να απορροφηθούν καλύτερα.

The post Skincare: 4 συστατικά που προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα