Συνταγή: Εύκολη μηλόπιτα

Μια συνταγή της εποχής, μια εύκολη μηλόπιτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!

Το μήλο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, βιοτίνη, κάλιο και φυτικές ίνες. Έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, καταπολεμά την δυσκοιλιότητα και συμβάλλει στην μείωση της χοληστερίνης. Επιπλέον, τονώνει τον οργανισμό και τον αποτοξινώνει. Η κανέλα ρυθμίζει τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα, μειώνει την κακή χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια και έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριακές και αντιθρομβωτικές ιδιότητες. Ο

συνδυασμός του μήλου με την κανέλα είναι ακόμα πιο ωφέλιμος γιατί όλες οι παραπάνω ιδιότητες του φρούτου δρουν συνδυαστικά με αυτές του μπαχαρικού.

Υλικά για τη μηλόπιτα
150 γρ. βούτυρο
5 μήλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα

Για τη ζύμη

4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλιας
1 ½ κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Οδηγίες για τη μηλόπιτα

Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια τους. Τα κόβετε σε ροδέλες.

Ανάβετε τον φούρνο στους 180° C. Βάζετε το βούτυρο σε ένα μεσαίου μεγέθους ταψί και το ζεσταίνετε στον φούρνο για 5-6 λεπτά, μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει, το βγάζετε από τον φούρνο. Δεν κλείνετε τον φούρνο, τον αφήνετε στους 180° C.

Στρώνετε τις ροδέλες μήλων στο ταψί με το λιωμένο βούτυρο και τις πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και την κανέλα.

Χτυπάτε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτετε τις βανίλιες. Σταματάτε το μίξερ και ρίχνετε πολύ σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.

Ρίχνετε τη ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνετε για 40-45 λεπτά. Βγάζετε τη μηλόπιτα από τον φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει και την αναποδογυρίζετε σε μια μεγάλη πιατέλα. Έτοιμη!

The post Συνταγή: Εύκολη μηλόπιτα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα