Γκρίζα μαλλιά: πώς θα καθυστερήσετε την εμφάνισή τους

Συνήθως, τα γκρίζα μαλλιά εμφανίζονται μετά την ηλικία των 30 και η αιτιία τους είναι κληρονομική. Υπάρχουν όμως και άλλες αιτίες. Δείτε πώς μπορείτε να καθυστερήσετε τον πολλαπλασιασμό τους.

1 Τραφείτε υγιεινά και ισορροπημένα
Σίγουρα θα έχετε ακούσει αμέτρητες φορές τη φράση «είμαστε ό,τι τρώμε»! Κάτι τέτοιο μπορεί και να ισχύει για την εμφάνιση των γκρίζων μαλλιών. Η διατροφή που είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά και φτωχή σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά μειώνει τη δραστικότητα των μελανινοκυττάρων.

Το αποτέλεσμα; Τα μαλλιά σας γίνονται γκρίζα!

2 Πάρτε περισσότερες βιταμίνες
Τα μαλλιά χρειάζονται βιταμίνες για να παραμένουν υγιή. Η έλλειψη των βιταμινών B6, B12, D, και E προάγει τη γήρανση των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την ανανέωσή και… τον φυσικό χρωματισμό τους. Ειδικότερα, η έλλειψη της βιταμίνης D3 και της βιταμίνη Β12 οδηγεί σε απώλεια της μελανίνης, πρωτεΐνης στην οποία οφείλεται το χρώμα της τρίχας. Τα μελανοκκύτταρα που παράγουν μελανίνη, έχουν ένα κύκλο ανανέωσης χάρη σε μια “αποθήκη” κυττάρων που βρίσκονται στον βολβό της τρίχας.

3 Περιορίστε την έκθεση στον ήλιο
Όπως και το δέρμα, έτσι και τα μαλλιά είναι ευαίσθητα στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Nature Medicine έδειξε ότι τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για τον χρωματισμό των μαλλιών μας, τα μελανοκύτταρα, είναι σε θέση να μετακινηθούν. Όταν λοιπόν το δέρμα εκτίθεται στην ηλιακή ακτινοβολία, τα μελανοκύτταρα του τριχωτού της κεφαλής μετακινούνται στην επιδερμίδα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία αποχρωματισμού των μαλλιών.

4 Μειώστε το άγχους
Το άγχος έχει συνδεθεί άμεσα με τα γκρίζα μαλλιά. Συγκεκριμένα, το πολύ άγχος αυξάνει την παραγωγή υπεροξειδίου του υδρογόνου το οποίο καταστρέφει τα μελανονοκύτταρα. Προσπαθείστε να το διαχειριστείτε!

5 Αποφύγετε το κάπνισμα
Το κάπνισμα βλάπτει τα μικρά αιμοφόρα αγγεία και τα μαλλιά είναι τα πρώτα που υποφέρουν. Από την άλλη, η νικοτίνη δυσκολεύει την κυκλοφορία του αίματος στα τριχοειδή αγγεία που αιματώνουν και τρέφουν τον βολβό της τρίχας και ως εκ τούτου παράγεται λιγότερη μελανίνη και κάνουν την εμφάνισή τους τα γκρίζα μαλλιά.

6 Αγαπήστε τα!
Φαίνεται ίσως λίγο αστείο ότι ενώ η κοινωνική πίεση να βάφουμε τα μαλλιά μας επιμένει, τα βαμμένα γκρίζα μαλλιά έχουν γίνει τεράστια τάση της μόδας. Διάσημες γυναίκες όπως η Lady Gaga και η Ariana Grande βοήθησαν στη δημοτικότητα των γκρίζων μαλλιών βάφοντας τα δικά τους ασημένια. Γιατί όχι και εσείς;

Το μυστικό

Προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείτε για να έχετε ένα αστραφτερό χαμόγελο: περιέχουν ως βασικό συστατικό το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αυτό επηρεάζει άμεσα την παραγωγή μελανονοκυττάρων και μπορεί τα μαλλιά σας να γκριζάρουν.

The post Γκρίζα μαλλιά: πώς θα καθυστερήσετε την εμφάνισή τους appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα