Facial Gua Sha Massage: Φυσική αντιγήρανση!

Αυτό το «ανατολίτικο λίφτινγκ» προσφέρει φυσική αντιγήρανση και απόλυτη χαλάρωση! Ρωτήσαμε την Αναστασία Σιώρα, θεραπεύτρια – ειδική ολιστικών θεραπειών για το πώς μας οφελεί το gua sha.

Λέγεται πως είναι το Botox της Ανατολής και δεν έχουν άδικο. Αυτή η αρχαία κινέζικη πρακτική υπόσχεται ξεκούραστο και λαμπερό πρόσωπο! Συνδυάζει τις ευρωπαϊκές τεχνικές αισθητικής, την παραδοσιακή κινέζικη θεραπεία Gua Sha (ξύσιμο του προσώπου) και τη λεμφική παροχέτευση προσώπου. Στην κινεζική γλώσσα «gua» σημαίνει

«αποξέω» και η λέξη «sha» δηλώνει τη στάση του αίματος που σχετίζεται με πόνο, ασθένεια ή φλεγμονή. Το Gua Sha, γνωστό και ως «spooning» ή «coining», είναι μασάζ προσώπου, το οποίο, εκτός από το να αποβάλει όλη την ένταση και να συμβάλλει στη χαλάρωση, σας χαρίζει πιο καθαρό δέρμα, λιγότερες ρυτίδες και υπόσχεται νεανική όψη. Ποια από εμάς θα έλεγε «όχι» σε μια τεχνική, που χαρίζει τόσο άμεσα και ορατά αποτελέσματα με έναν τόσο φυσικό τρόπο;

Ποια είναι τα οφέλη του gua sha;

Με το μασάζ προσώπου gua sha η επιδερμίδα αποκτά ένα πιο υγιές χρώμα και λάμψη από την επόμενη κιόλας ημέρα. Επίσης το gua sha:

• Κινητοποιεί τη ροή των μεσημβρινών.
• Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας.
• Απομακρύνει τα οιδήματα από το πρόσωπο και τα βλέφαρα.
• Συμβάλλει στην αποτοξίνωση της επιδερμίδας του προσώπου και του λαιμού.
• Αυξάνει την παραγωγή αίματος και οξυγόνου θρέφοντας έτσι τα κύτταρα με θρεπτικά συστατικά.
• Καθώς τα κύτταρα ενεργοποιούνται, το δέρμα γίνεται πιο ελαστικό και παράγει κολλαγόνο και ελαστίνη.
• Χαλαρώνει τους σφιγμένους μυς που ευθύνονται για τις ρυτίδες.
• Βοηθά στη σύσφιγξη των ιστών, ανορθώνοντας το περίγραμμα του προσώπου.
• Λειαίνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.
• Μειώνει τις ηλικιακές καφέ κηλίδες.
• Ξεκουράζει το πρόσωπο, μειώνει τα σημάδια του στρες όπως σφιγμένο σαγόνι και κουρασμένα μάτια.
• Βελτιώνει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω απ’ τα μάτια.
• Ενυδατώνει με φυσικό τρόπο το δέρμα.
• Προκαλεί ανάσχεση των διεσταλμένων πόρων και υποχώρηση των ουλών ακμής.
• Μειώνει τους ορατά διεσταλμένους πόρους.
• Βοηθάει στη βαθιά εισχώρηση των skincare προϊόντων στην επιδερμίδα.

Πώς εφαρμόζεται η τεχνική;
Σε επιδερμίδα προετοιμασμένη με ενυδατικό προϊόν ώστε να γλιστρά πάνω της το εργαλείο gua sha και να μην την τραυματίζουν, γίνεται ήπια απόξεση των μεσημβρινών του προσώπου με τη βοήθεια πλακών από νεφρίτη, κόκαλο, κέρατο ή ξύλο. Το εργαλείο gua sha εφαρμόζεται με σταθερές ανοδικές κινήσεις πάνω σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ που βοηθούν την κίνηση της λέμφου και οδηγούν σε μια πιο φρέσκια εμφάνιση. Με την πίεση που ασκείται επιτυγχάνεται η τόνωση της ροής αίματος και η εξάλειψη της στασιμότητας στις προβληματικές περιοχές και αποκαθίστανται και επουλώνονται τα μεταβολικά κύτταρα. Επίσης, με αυτήν την ολιστική θεραπεία ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες, τα κύτταρα του συνδετικού ιστού τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου και την παροχή ελαστίνης και υαλουρονικού οξέος στο δέρμα μας.

Εφαρμόζοντας μάλαξη Gua Sha προκαλείται έντονη υπεραιμία στο δέρμα του προσώπου, τα κύτταρα ενεργοποιούνται και η επιδερμίδα αποκτά ελαστικότητα, ο συνδετικός ιστός αναδομείται ενώ παρατηρείται έντονη επιδερμική σύσφιξη και ανόρθωση του οβάλ του προσώπου, καθώς τα πρηξίματα υποχωρούν μέσω της λεμφικής παροχέτευσης.

Πότε θα δω αποτελέσματα;
Από την πρώτη κιόλας συνεδρία gua sha θα νιώσετε και θα δείτε το πρόσωπό σας πιο ανανεωμένο και λαμπερό. Τα αποτελέσματα είναι εμφανή για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πόσες συνεδρίες gua sha χρειάζομαι;
Για να έχετε ένα πιο ολοκληρωμένο αποτέλεσμα θα χρειαστούν 12 συνεδρίες, σε διάστημα 4 εβδομάδων. Το αποτέλεσμα της ανάπλασης του δέρματος διαρκεί περίπου 6 μήνες. Η ποιότητα του δέρματος και η ηλικία είναι οι παράγοντες που υποδεικνύουν σε πόσο χρονικό διάστημα θα επαναληφθεί η διαδικασία.

Έχει παρενέργειες;

Το μασάζ προσώπου δεν έχει παρενέργειες. Θα πρέπει όμως να μη γίνεται στα σημεία όπου υπάρχει ανοιχτή πληγή στο δέρμα, κρεατοελιές, σπασμένες φλέβες, εξανθήματα (κοκκινίλες) ή μώλωπες (μελανιές).

Το μυστικό

Οι λάτρεις του μασάζ ορκίζονται την ικανότητα του να μειώνει τους πονοκεφάλους και τον πόνο της γνάθου. Κάποιοι μάλιστα θεωρούν ότι είναι μια εναλλακτική λύση για το Botox.

Φιλία Μητρομάρα

The post Facial Gua Sha Massage: Φυσική αντιγήρανση! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα