Ένας λόγος να ξεκινήσετε το τρέξιμο από σήμερα!

Την επόμενη φορά που θα μπείτε στον πειρασμό να φάτε το τελευταίο ντόνατ που έμεινε στο κουτί ή να στείλετε μήνυμα στον πρώην σας, βάλτε τα αθλητικά σας και πηγαίνετε για τρέξιμο! Το τρέξιμο βοηθά στον αυτοέλεγχο και την πειθαρχία.

Σε μια πρόσφατη επισκόπηση από διάφορες μελέτες, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση British Journal of Sports Medicine, διαπιστώθηκε ότι η άσκηση αυξάνει σημαντικά τον αυτοέλεγχο.

«Η αεροβική άσκηση ενισχύει τη ροή αίματος

και οξυγόνου στις προμετωπιαίες περιοχές, οι οποίες ρυθμίζουν τη συμπεριφορά και τα αισθήματα», λέει η ερευνήτρια Lot Verburgh, υποψήφια διδάκτορας στο τμήμα κλινικής νευροψυχολογίας του Πανεπιστημίου VU της Ολλανδίας.

Πώς να ξεκινήσετε το τρέξιμο;

Μπείτε σε μια ομάδα ή βρείτε μια καλή παρέα
Αν παλιότερα τρέχατε κυρίως μόνοι σας, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να εγγραφείτε σε έναν τοπικό σύλλογο τρεξίματος ή σε μια αντίστοιχη ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να παρακινηθείτε από τους άλλους και να απολαμβάνετε τη συναναστροφή με άλλους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Αν δεν προτιμάτε τις μεγάλες ομάδες, βρείτε έναν φίλο ή μια φίλη και κανονίστε να τρέχετε μαζί μια συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Έχετε λιγότερες πιθανότητες να «κάνετε κοπάνα» από το τρέξιμο, αν ξέρετε ότι κάποιοι βασίζονται σε εσάς.

Ανακαλύψτε νέες διαδρομές
Βρείτε νέα μέρη για την προπόνησή σας. Δημοφιλείς εφαρμογές για το τρέξιμο, όπως η MapMyRun και η Strava, που χρησιμοποιούνται συνήθως από ποδηλάτες και δρομείς, μπορούν να σας προτείνουν νέες διαδρομές για να εξερευνήσετε.

Θέστε έναν νέο στόχο
Βρείτε έναν άλλο αγώνα που σας ελκύει για διαφορετικούς λόγους. Θα μπορούσατε ίσως να επιλέξετε διαφορετική απόσταση ή άλλο έδαφος. Αν ο τελευταίος αγώνας σας ήταν σε άσφαλτο, την επόμενη φορά δοκιμάστε κάτι πιο δύσβατο ή το αντίστροφο. Εφαρμογές τρεξίματος, όπως η Strava, δεν καταγράφουν μόνο τις προπονήσεις σας, αλλά επιπλέον σας παροτρύνουν να λάβετε μέρος σε διάφορες διασκεδαστικές προκλήσεις, να θέσετε μηνιαίους στόχους απόστασης ή για τους πιο ανταγωνιστικούς, να έχετε την ευκαιρία να αναδειχθείτε ως οι ταχύτεροι σε ένα τμήμα μιας διαδρομής τρεξίματος στην περιοχή σας.

The post Ένας λόγος να ξεκινήσετε το τρέξιμο από σήμερα! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα