7 τρόποι για να απαλλαγείτε από τον ιδρώτα

Η αποπνικτική ζέστη το καλοκαίρι προκαλεί ιδρώτα! Υπάρχουν λύσεις και tips που θα σας κάνουν να παραμείνετε δροσερή χωρίς ιδρωμένες μασχάλες!

Η εφίδρωση είναι ο τρόπος που έχει οργανισμός για να ρυθμίζει τη θερμοκρασία του. Όταν εκτίθεστε σε υψηλές θερμοκρασίες, σε καταστάσεις που προκαλούν θυμό, αμηχανία ή φόβο ή κάνετε κάποια άσκηση, η ροή του αίματος στο δέρμα σας αυξάνεται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απελευθερώνεται ιδρώτας από τους πόρους του, που μόλις αρχίσει

να εξατμίζεται δημιουργεί ένα αίσθημα δροσιάς. Όσο για τα συστατικά του, αποτελείται κατά 99% από νερό και το υπόλοιπο 1% είναι -μεταξύ άλλων- χαλκός, άλατα, κάλιο και νάτριο.

Μυρίζει ο ιδρώτας;
Αν και οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ο ιδρώτας μυρίζει, στην πραγματικότητα η διαδικασία της εφίδρωσης είναι μια φυσιολογική λειτουργία του σώματος και ο ίδιος ο ιδρώτας είναι σχεδόν άοσμος. Αυτό που προκαλεί τη δυσάρεστη οσμή είναι τα βακτήρια που αποβάλλονται μέσω του ιδρώτα και παραμένουν στην επιφάνεια του δέρματος. Μάλιστα, η οσμή της εφίδρωσης εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η κληρονομικότητα, η λήψη ορισμένων φαρμάκων και διάφοροι ορμονικοί λόγοι. Φυσικά, η αυξημένη εφίδρωση είναι και αυτή παράγοντας ανάπτυξης κακοσμίας.

Μην ξεχνάτε: η εφίδρωση δεν βοηθάει να απαλλαγεί το σώμα από τις “τοξίνες”. Δεν υπάρχει περίπτωση να διώξετε μέσω του ιδρώτα το “βρώμικο” που μπορεί να φάγατε!

1 Βάλτε αποσμητικό από το βράδυ

Το να βάζετε αποσμητικό το βράδυ, λίγο πριν πέσετε για ύπνο, μπορεί να σας ακούγεται περίεργο, ωστόσο πρόκειται να σας βοηθήσει να ιδρώσετε λιγότερο την επόμενη μέρα. Χρειάζονται περίπου οκτώ ώρες για να ξεκινήσει η διαδικασία, οπότε όταν ξυπνάτε, θα είστε έτοιμες για οποιαδήποτε έξοδο, χωρίς να έχετε το άγχος του ιδρώτα. Η πτώση της θερμοκρασίας του σώματός σας, κατά τη διάρκεια της νύχτας επιτρέπει στο αποσμητικό να κάνει καλύτερα τη δουλειά του, αφού εκείνες τις ώρες το δέρμα σας είναι εντελώς στεγνό.

Μυστικό: Αφού ξυπνήσετε, απλώς εφαρμόστε το αποσμητικό σας ξανά και ξεκινήστε την ημέρα σας ή την πολυαναμενόμενη έξοδο σας.

2 Αποφύγετε τα καυτερά φαγητά

Μπορεί το καλοκαίρι να μοιάζει σαν η ιδανική στιγμή για να δοκιμάσετε το αγαπημένο σας μεξικάνικο φαγητό, αλλά όλη αυτή η αυξημένη θερμότητα στο στόμα σας, θα μπορούσε να ενισχύσει την εφίδρωση σας στα άκρα. Όταν το σώμα σας έρχεται σε επαφή με την καψαϊκίνη (τη χημική ένωση που βρίσκεται στα πικάντικα τρόφιμα) προσπαθεί να προκαλέσει μια φυσική αυτοάμυνα, ώστε να κρυώσει, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία του ιδρώτα. Αν θέλετε να ιδρώνετε όσο το δυνατόν λιγότερο, θα πρέπει πιθανώς να επιλέγετε πιο ήπιες και δροσερές επιλογές στο καλοκαιρινό menu σας.

3 Μειώστε την καφεΐνη

Εάν πιστεύετε ότι ιδρώνετε περισσότερο κάθε φορά που πίνετε καφέ, δεν είστε υπερβολικοί. Στην πραγματικότητα, δεν είναι μόνο ο καφές: οτιδήποτε περιέχει καφεΐνη μπορεί να αυξήσει την ποσότητα του ιδρώτα που παράγετε. Η καφεΐνη και τα διάφορα μπαχαρικά έχουν την ικανότητα να ενεργοποιήσουν συγκεκριμένους νευροδιαβιβαστές, οι οποίοι βρίσκονται στον εγκέφαλό σας. Οτιδήποτε τους διεγείρει μπορεί μερικές φορές να επηρεάσει τους αδένες, που προκαλούν εφίδρωση. Γι αυτό, όταν προετοιμάζεστε για μια ιδιαίτερα σημαντική έξοδο ή ραντεβού φροντίστε να πιείτε ένα φυσικό χυμό της επιλογής σας ή ένα γευστικό smoothie.

4 Δοκιμάστε μηλόξυδο

Ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων του ξυδιού από μήλο είναι πράγματι ατελείωτος. Η ικανότητά του να σας βοηθήσει να ιδρώνετε λιγότερο είναι φανταστική. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να το εφαρμόσετε στις περιοχές που συχνά ιδρώνετε το βράδυ –αφού πρώτα σιγουρευτείτε πως είναι ξηρές και στη συνέχεια να το ξεπλύνετε το πρωί. Μαζί με το αποσμητικό, μπορεί να σας βοηθήσει να κρατηθείτε φρέσκια και καθαρή κάτω από το αγαπημένο σας καλοκαιρινό outfit.

5 Αποχωριστείτε το τυρί από τη διατροφή σας

Αποφασίζοντας να βγάλετε το τυρί από τη ζωή σας, δεν θα σας βοηθήσει μόνο να χάσετε εκείνα τα κιλά και το επίμονο πρήξιμο που σας ταλαιπωρεί για καιρό -μπορεί επίσης να σας διατηρήσει καθαρή και λιγότερο ιδρωμένη σε μια καλοκαιρινή εμφάνιση σας. Το σώμα σας δεν επεξεργάζεται εύκολα τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία επηρεάζουν το πεπτικό σύστημα του 65% του συνόλου του ανθρώπινου πληθυσμού, γεγονός που διαταράζει το νευρικό σας σύστημα και προωθεί την αύξηση της παραγωγής του ιδρώτα. Αποφύγετε λοιπόν οτιδήποτε περιέχει τυρί και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, λίγο πριν οποιαδήποτε σημαντική σας έξοδο και τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσουν.

6 Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

Σε πιο ευαίσθητες περιοχές, όπως αυτή κάτω από το στήθος, που πράγματι μπορεί να σας ενοχλήσει το αποσμητικό, τολμήστε να τοποθετήσετε μαγειρική σόδα. Η συγκεκριμένη επιλογή, μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα του συνεχούς ιδρώτα, χωρίς να ερεθίσει το δέρμα σας αφού είναι αντιβακτηριακή και αντιφλεγμονώδης. Το συγκεκριμένο tip αποτρέπει και τον ερεθισμό.

7 Επιλέξτε υφάσματα που αναπνέουν

Μερικές φορές η αντιμετώπιση του ιδρώτα δεν περιλαμβάνει κάποια φανταχτερή θεραπεία, απλώς επιτυγχάνεται με τη χρήση των κατάλληλων υφασμάτων, που δεν παγιδεύουν τη θερμότητα και την υγρασία, στις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις. Δύο από τις καλύτερες επιλογές που μπορείτε να κάνετε για να νικήσετε τη ζέστη είναι το λινό και το ελαφρύ βαμβάκι. Βεβαιωθείτε ότι δεν φοράτε οτιδήποτε σφίγγει το δέρμα σας και μπορεί να χειροτερέψει ολόκληρο το θέμα εφίδρωσης.

Το μυστικό

Μερικοί άνθρωποι ιδρώνουν περισσότερο από τους άλλους. Ίσως 4 με 5 φορές περισσότερο από το κανονικό. Οι πιο κοινές αιτίες της υπερβολικής εφίδρωσης είναι η εμμηνόπαυση, ο διαβήτης, η εγκυμοσύνη, ο υπερθυρεοειδισμός, η φαρμακευτική αγωγή, η κατάχρηση ουσιών και η υπεριδρωσία. Εάν ιδρώνετε υπερβολικά καλύτερα είναι να απευθυνθείτε στο γιατρό σας.

The post 7 τρόποι για να απαλλαγείτε από τον ιδρώτα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα