5 καθημερινές συνήθειες για να χάσετε βάρος

O τρόπος ζωής μας, όπως και οι συνήθειες που υιοθετούμε στην καθημερινή μας ρουτίνα, είναι το μεγάλο μυστικό για μια μόνιμη και «ανώδυνη» αλλαγή στο βάρος μας.

1 Πίνετε αρκετό νερό
Η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού βοηθάει το δέρμα σας να φαίνεται νεανικό και σφριγηλό, καθώς και το πεπτικό σύστημα να λειτουργεί σωστά, δηλαδλή να μην έχετε δυσκοιλιότητα. Αλλά η σωστή ενυδάτωση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.Η κόπωση είναι ένα από τα πρώτα σημάδια ήπιας αφυδάτωσης. Πολλοί άνθρωποι παρερμηνεύουν το υποτονικό αίσθημα της αφυδάτωσης νομίζοντας πως πρέπει να φάνε ώστε να πάρουν

ενέργεια, ενώ στην πραγματικότητα απλώς διψάνε.

Μια μελέτη έδειξε σαφή σχέση μεταξύ της αυξημένης πρόσληψης νερού και της αυξημένης απώλειας βάρους, τα αποτελέσματα αυτής παρουσιάστηκαν σε μια συνάντηση της American Chemical Society, όπου ερευνητές από την Virginia Tech επιβεβαίωσαν ότι εκείνοι που έπιναν δυο ποτήρια νερό πριν από τα τρία ημερήσια γεύματα τους έχασαν περίπου πέντε κιλά περισσότερα από εκείνους που έκαναν δίαιτα αλλά δεν έπιναν νερό.

2 Κοιμηθείτε καλά
Η ποιότητα και η διάρκεια του ύπνου σας φαίνεται να αποτελεί μείζονα παράγοντα για την επίτευξη και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Ο λόγος είναι η διαταραχή των ορμονών του ύπνου, συγκεκριμένα της λεπτίνης και της γκρελίνης. Η στέρηση ύπνου προκαλεί μείωση των επιπέδων λεπτίνης, προκαλώντας την αύξηση των επιπέδων της γκρελίνης. Τα υψηλά επίπεδα γκρελίνης διεγείρουν την όρεξη, ενώ τα χαμηλά επίπεδα λεπτίνης σας κάνει να αισθάνεστε πιο πεινασμένοι όταν ξυπνάτε και, πιθανόν και βαρύτεροι.

3 Τρώτε αρκετή πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη αυξάνει τον κορεσμό και σας κάνει να νοιώθετε πλήρης με αποτέλεσμα να τρώτε λιγότερο. Οι υγιεινές επιλογές άπαχης πρωτεΐνης περιλαμβάνουν: το κοτόπουλο, το χοιρινό φιλέτο, τα άπαχα κομμάτια βόειου κρέατος και τα θαλασσινά. Καλές πηγές πρωτεΐνες στα γεύματά σας είναι και τα αυγά, το τυρί, οι ξηροί καρποί και το ελληνικό παραδοσιακό γιαούρτι.

4 Βρείτε ευκαιρίες να κινείστε
Σίγουρα, η καθημερινή σας προπόνηση είναι πολύ σημαντική, αλλά αν γυμναστείτε για μισή ώρα και περάσετε το υπόλοιπο της ημέρας καθισμένοι σε μια καρέκλα ή ξαπλωμένοι στον καναπέ, δεν είστε σωματικά δραστήριοι στην πραγματικότητα. Βρείτε, λοιπόν, απλούς τρόπους να εντάξετε τη σωματική δραστηριότητα στην καθημερινότητά σας. Για παράδειγμα, αναλάβετε να βγάζετε εσείς βόλτα τον σκύλο, προτιμήστε τις σκάλες από το ασανσέρ και περπατήστε τις κοντινές αποστάσεις αντί να οδηγήσετε.

5 Φάτε ένα μήλο
Τι γίνεται στις περιπτώσεις εκείνες που γυρνάτε σπίτι και πεινάτε σαν λύκος και δεν έχετε έτοιμη ούτε μία σαλάτα; Τότε είναι που τσιμπολογάτε ό,τι βρείτε μέχρι να ετοιμάσετε το φαγητό. Δοκιμάαστε, λοιπόν, μόλις γυρίσετε σπίτι να φάτε 1 μήλο. Ένα μήλο, πριν το δείπνο, σύμφωνα με μια μελέτη βοήθησε 346 άτομα σε μικρή πόλη της πολιτείας Ουάσιγκτον να χάσουν 6 κιλά κάθε 3 μήνες. Το μήλο έχει 5 γρ. ινών που βοηθούν στο αίσθημα του κορεσμού. Επίσης είναι έτοιμο για κατανάλωση και θα αποφύγετε το τσιμπολόγημα μέχρι να ετοιμάσετε το γεύμα σας.

Το μυστικό

Μην ξεχνάτε το πρωινό! Σύμφωνα με έρευνες το 80% των ατόμων που έχασαν βάρος και το διατήρησαν, δεν ξεχνούσαν ποτέ να πάρουν το πρωινό τους. Το πρωινό είναι αυτό που θα κινητοποιήσει το μεταβολισμό σας μετά από τον νυχτερινό ύπνο.

The post 5 καθημερινές συνήθειες για να χάσετε βάρος appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα