Συνένζυμο Q10: Το θαυματουργό αντιγηραντικό συστατικό στα skincare προϊόντα

Το συνένζυμο Q10 έχει έρθει σχετικά πρόσφατα στο προσκήνιο του κόσμου της ομορφιάς και συμβάλλει στην αντιγήρανση.

Τι είναι και πώς βοηθάει την επιδερμίδα σας;

Το συνένζυμο Q10 ή CoQ10, είναι ένζυμο που βρίσκεται στα κύτταρα και βοηθάει τη σωστή λειτουργία των μιτοχονδρίων και των κυτταρικών διαδικασιών. Η παρουσία του είναι ιδιαίτερα έντονη σε νεαρές ηλικίες αλλά μειώνεται καθώς μεγαλώνουμε. Τα οφέλη του παρατηρούνται σε κυτταρικό αλλά και τοπικό επίπεδο. Συγκεκριμένα:

βοηθάει στην αντιμετώπιση φθοράς από τον ήλιο ή την UV ακτινοβολία,την περιβαλλοντική
μόλυνσηκαι τις ελεύθερες ρίζες.Ως μέλος της οικογένειας των αντιοξειδωτικώνκαταπολεμά τη γήρανση του δέρματος που προκαλείται από τους παραπάνω παράγοντεςβελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την υγεία και την εμφάνιση της επιδερμίδαςμειώνει τη φθορά από τον ήλιο καθώς εμποδίζει τη μείωση κολλαγόνου.επιδιορθώνει τα φθαρμένα κύτταρα στο δέρμαενισχύει τη δυνατότητα των υγιών κυττάρων να καταπολεμήσουν την φθορά της επιδερμίδαςβοηθάει στη μείωση των μαύρων στιγμάτων, μπλοκάροντας την τυροσινάση, ένα ένζυμο που τα προκαλεί.ενισχύει τη λάμψη της επιδερμίδαςδιεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στο δέρμα, μειώνοντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών.

Από τα παραπάνω, είναι ξεκάθαρο ότι το συνένζυμο Q10 είναι ένα συστατικό που θέλουμε στη ρουτίνα μας!

Πώς να το εντάξετε στη δική σας ρουτίνα περιποίησης;

Το CoQ10 διατίθεται σε προϊόντα περιποίησης αλλά και σε συμπληρώματα διατροφής, οπότε μπορείτε να επιλέξετε τη μορφή που προτιμάτε. Εάν προτιμήσετε κάποιο προϊόν περιποίησης, οι επιλογές σας περιλαμβάνουν κρέμες ματιών, serums και ενυδατικές. Αξίζει να το συνδυάσετε με βιταμίνες C και E, είτε επιλέγοντας ένα προϊόν που συνδυάζει τα συστατικά είτε σε ξεχωριστά προϊόντα στη ρουτίνα σας. Επίσης, δουλεύει εξίσου καλά σε πρόσωπο και σώμα, αφού ωφελεί οποιαδήποτε περιοχή με ρυτίδες, μειωμένη ελαστικότητα ή θαμπή όψη.

Πέρα από τα οφέλη στο δέρμα, υπάρχουν στοιχεία ότι, ως διατροφικό συμπλήρωμα, βοηθάει τη σωστή καρδιαγγειακή λειτουργία.

Το μυστικό

Παρόλο που το CoQ10 θεωρείται κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, είναι καλό να το τεστάρετε πριν το χρησιμοποιήσετε. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα σε ένα σημείο της επιδερμίδας σας και δείτε αν θα σας ερεθίσει.

The post Συνένζυμο Q10: Το θαυματουργό αντιγηραντικό συστατικό στα skincare προϊόντα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα