5 ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας όταν όλα πηγαίνουν στραβά

Όλοι έχουμε περάσει μουντές και σκοτεινές ημέρες, όταν όλα πάνε στραβά. Όταν όλα πηγαίνουν ανάποδα μας κάνουν να βυθιζόμαστε ακόμη περισσότερο στην πικρία, μέχρι που οι σκέψεις μας θολώνουν.

Μπορεί να φαίνεται παράξενο αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο καλό που περνάτε αυτές τις ημέρες αλλά και εξίσου ωφέλιμο που τις ξεπερνάτε.

Ο λόγος είναι απλός: χρησιμεύουν ως επαναφορά. Για ένα λεπτό θα πρέπει να αποδεχτείτε τους δαίμονές σας, να τους συναντήσετε πρόσωπο με πρόσωπο και στη συνέχεια να σταθείτε στα πόδια σας.

Αυτές οι διαδικασίες δεν είναι τίποτα άλλο παρά στιγμές της ζωής.

Περιστάσεις που έρχονται και φεύγουν. Οι σκοτεινές ημέρες δεν διαρκούν περισσότερο από μερικές εβδομάδες ή μήνες. Όταν όλα πηγαίνουν στραβά κάνετε αυτές τις 5 ερωτήσεις στον εαυτό σας:

1. Ποιός θα μπορούσε να με βοηθήσει σε αυτό που βιώνω;

2. Ποιούς τρόπους έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής για να βγω από τη δύσκολη κατάσταση;

3. Τι είναι αυτό που θα με έκανε να καταλάβω πως όλα πηγαίνουν καλύτερα;

4. Τι θέλει να μου πει αυτό που βιώνω για τη ζωή μου και τον εαυτό μου;

5. Τι θεωρώ πως στέκεται εμπόδιο στο να βγω από αυτή την κατάσταση;

Επίσης
Κάθε πρωί που θα ξυπνάτε, να έχετε στο μυαλό σας αυτή τη λίστα: «Να σκέφτεσαι θετικά. Να τρως υγιεινά. Να ασκείς το σώμα σου. Να ανησυχείς λιγότερο. Να δουλέψεις σκληρά. Να γελάς συχνά. Να κοιμάσαι καλά. Επανάληψη…»

Το μυστικό

Μερικές φορές η ζωή κλείνει τις πόρτες, γιατί είναι η ώρα να προχωρήσουμε προς τα εμπρός. Αυτό είναι ένα πολύ καλό πράγμα. Πολλές φορές δεν κάνουμε βήματα μπροστά αν δεν μας αναγκάσουν οι περιστάσεις.

The post 5 ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας όταν όλα πηγαίνουν στραβά appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα