4 μυστικά για να χτίσετε άμυνα ενάντια στις ακτίνες UV, τι λέει ο ειδικός

Ο τρόπος που εφαρμόζετε το αντηλιακό σας, οι συνήθειες, αλλά και το πώς τρέφεστε καθορίζουν την ανθεκτικότητα της επιδερμίδας σας στην ακτινοβολία.

Το καλοκαίρι η σχέση μας με τον ήλιο βρίσκεται, αναπόφευκτα, στο προσκήνιο. Αν θέλετε να δώσετε έμφαση την πρόληψη για να αποφύγετε τη δημιουργία πρόωρων ρυτίδων, τα εγκαύματα ή τον καρκίνο του δέρματος, χρειάζεται να επαναπροσδιορίσετε όσα πιστεύατε πως γνωρίζατε για την αντηλιακή προστασία. Ρωτήσαμε τον Ιάκωβο Γκόγκουα, MD / JG Cosmetics και μας εξήγησε τί πρέπει να

κάνουμε προκειμένου να χτίσουμε άμυνα ενάντια στις ακτίνες UV.

1 Αναθεωρήστε τη σχέση σας με τα φάρμακά
Ένα απλό παυσίπονο που μπορεί να καταπραΰνει τους πονεμένους μυς πιθανόν να δημιουργήσει μόνιμη ηλιακή βλάβη, καθώς η ακτινοβολία αντιδρά με τις χημικές ουσίες κάποιων ισχυρών αναλγητικών κάνοντας το δέρμα ευαίσθητο στα εγκαύματα. Μεγαλύτεροι ένοχοι έχουν θεωρηθεί πολλά αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά, τοπικά ρετινοειδή, διουρητικά και αντικαταθλιπτικά καθώς οδηγούν σε υψηλή φωτοευαισθησία. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας αν χρησιμοποιείτε τέτοιου είδους φαρμακευτικά σκευάσματα.

2 Διπλασιάστε την ποσότητα αντηλιακού
Θα έχετε ακούσει ότι πρέπει να εφαρμόζετε στο σώμα σας ποσότητα αντηλιακού που χωρά μέσα σε ένα σφηνάκι, ωστόσο οι ευαίσθητες περιοχές – μύτη, χέρια, αυτιά, χείλη – χρειάζονται επιπλέον στρώσεις.

3 Επανορθώστε τις βλάβες της επιδερμίδας
Τα βλαβερά αποτελέσματα μιας και μόνο δεκάλεπτης έκθεσης στον ήλιο χωρίς την κατάλληλη προστασία μπορεί να διαρκέσουν έως και 72 ώρες. Σκεφτείτε πως όταν ο ήλιος χτυπά το δέρμα, αναδιατάσσει το κολλαγόνο και την ελαστίνη, προκαλώντας φλεγμονή έπειτα από 2-3 ημέρες. Επιταχύνετε την επούλωση με μια νυχτερινή αγωγή που να περιλαμβάνει αντιοξειδωτικά, όπως η βιταμίνη Ε ώστε να μειωθεί
η φλεγμονή, και πεπτίδια, για να βοηθήσει την επιδερμίδα να αυτοθεραπευθεί.

4 Προφυλαχθείτε και από την αντηλιά
Παραμείνατε στη σκιά και νομίζετε πως δεν χρειάζεστε αντηλιακό; Μάθετε πως στην παραλία η άμμος αντανακλά το 15% της υπεριώδους ακτινοβολίας, ενώ το κολύμπι μέσα στο νερό επιτρέπει το 25% των ακτινών να διαπεράσουν το δέρμα σας.

The post 4 μυστικά για να χτίσετε άμυνα ενάντια στις ακτίνες UV, τι λέει ο ειδικός appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα