5 βασικές ερωτήσεις για τη ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο

Μια πρωτοποριακή μέθοδος με την οποία μπορούμε να βελτιώσουμε ή και να λύσουμε τελείως το πρόβλημα μιας γαμψής ή στραβής μύτης. Ρωτήσαμε τον Ιάκωβο Γκόγκουα, MD, Κοσμητική Ιατρική – Αντιγήρανση και μας απάντησε.

Αναμφίβολα η μύτη διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στην εικόνα του προσώπου, αφού είναι το πρώτο σημείο που το ανθρώπινο μάτι έρχεται σε επαφή μόλις κοιτάξει ένα πρόσωπο. Πολλοί, μάλιστα, είναι εκείνοι που θέλουν να βελτιώσουν αισθητικά τη μύτη τους αλλά διστάζουν να υποβληθούν σε μια επέμβαση με ολική νάρκωση για διάφορους λόγους. Στις περιπτώσεις αυτές υπάρχει η δυνατότητα να διορθωθούν

κάποιες ατέλειες της μύτης δίχως χειρουργικό νυστέρι παρά μόνο με τη χρήση υαλουρονικού οξέος. Η εν λόγω μέθοδος διαρκεί μόλις 20 λεπτά και μπορεί να διορθώσει ατέλειες που αφορούν στο σχήμα της μύτης.

Τι είναι η ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο;
Πρόκειται για μία καινοτόμα μέθοδο κατά την οποία μπορεί να βελτιωθεί το πρόβλημα μιας στραβής, κοντής ή γαμψής μύτης ανώδυνα, αναίμακτα και με ασφάλεια, αξιοποιώντας ενέσιμο υαλουρονικό οξύ. Αξίζει να σημειωθεί πως το ποσοστό βελτίωσης του προβλήματος μπορεί να είναι από 60% μέχρι 100%, άρα, να δώσει εντελώς λύση στη δυσμορφία.

Ποια είναι η διαδικασία;
H ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο γίνεται σε ιατρικό περιβάλλον και διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Η διαδικασία είναι ανώδυνη, αφού πάντα προηγείται η εφαρμογή αναισθητικής κρέμας, αλλά και τοπικής αναισθησίας. Αφού μελετηθούν ειδικότερα τα σημεία που θα διορθωθούν, ο ιατρός με βοήθεια μίας πολύ λεπτής βελόνας προχωρά στην έγχυση του υαλουρονικού οξέως στα σημεία εφαρμογής που έχει επιλέξει και το αποτέλεσμα είναι άμεσα ορατό. Μετά το πέρας της διαδικασίας μπορεί να παρατηρηθεί μικρός ερεθισμός στην περιοχή, ο οποίος υποχωρεί μέσα σε 24 με 48 ώρες. Κάθε ενδεχόμενος μέτριος πόνος στην περιοχή υποχωρεί αμέσως.

Είναι ασφαλής;
Το υαλουρονικό οξύ θεωρείται «άσος» στο «μανίκι» κάθε εξειδικευμένου ιατρού, καθώς έχει την ιδιότητα να διαπλάθει το πρόσωπο, επιτυγχάνοντας διαφορετικούς στόχους. Μάλιστα, ανάλογα με τη χρήση που προορίζεται διατίθεται και σε διαφορετικό μοριακό βάρος. Επιπλέον, είναι ένα υλικό που παράγει έτσι κι αλλιώς ο οργανισμός (δυστυχώς, η παραγωγή του μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου) και χαρακτηρίζεται ως αδρανές, δηλαδή δεν προκαλεί αντιδράσεις ούτε τάσεις μετατόπισης, άρα παραμένει στα σημεία που θα εμφυτευτεί. Το πιο σημαντικό, όμως, που έχει σημασία να θυμάστε είναι ότι έχει αντίδοτο: την υαλουρονιδάση. Η υαλουρονιδάση είναι ένα υδροδιαλυτό πρωτεϊνικό ένζυμο που έχει την ικανότητα να εξουδετερώνει το υαλουρονικό οξύ, οπότε μπορεί να αντιστρέψει το αποτέλεσμα και να αφαιρέσει όση ποσότητα υαλουρονικού οξέως θέλει ο/η ασθενής από οποιοδήποτε σημείο. Αυτό, λοιπόν, το καθιστά ένα απόλυτα προβλέψιμο υλικό και, τελικά, ασφαλές.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;
Το υαλουρονικό οξύ απορροφάται αργά από τον οργανισμό, οπότε η διάρκεια της ρινοπλαστικής χωρίς χειρουργείο είναι αρκετά μεγάλη με την προϋπόθεση ότι γίνεται μια συντήρηση κάθε 1,5 χρόνο – βέβαια, αυτό εξαρτάται από και το πρόβλημα. Λόγω όσων είπαμε παραπάνω καταλαβαίνετε πως το υαλουρονικό οξύ δεν είναι ένα υλικό που μένει μόνιμα στον οργανισμό και ειδικότερα από την περιοχή της μύτης απορροφάται από 20% μέχρι 50% τον πρώτο χρόνο. Τι σημαίνει αυτό; Μετά από 1 χρόνο συμπληρώνεται το ποσοστό που έχει απορροφηθεί για να συντηρηθεί το αποτέλεσμα.

Είμαι καλός/ή υποψήφιος/α;
Οι καλύτεροι υποψήφιοι είναι όσοι έχουν καλή αναπνευστική λειτουργία και μέτριου βαθμού δυσμορφίες, οι οποίες παρουσιάζονται στο σκελετό της μύτης. Φυσικά, ένας εξειδικευμένος ιατρός θα αξιολογήσει αμέσως το αν η περίπτωσή σας χρειάζεται την κλασική μέθοδο ρινοπλαστικής.

Δείτε πώς μπορεί να διορθωθεί το σχήμα της μύτης χωρίς χειρουργείο!

The post 5 βασικές ερωτήσεις για τη ρινοπλαστική χωρίς χειρουργείο appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα