4 είδη yoga: ποιο σας ταιριάζει καλύτερα;

Η λέξη yoga προέρχεται από τη σανσκριτική ρίζα yuj (=ενώνω) και ουσιαστικά σημαίνει «ενώνω το σώμα με την ψυχή».

Η yoga λοιπόν, δεν είναι «σκέτη» γυμναστική, αν και πολλοί την εφαρμόζουν με μόνο σκοπό να δυναμώσουν το σώμα τους ή να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους στον αθλητισμό και το χορό. Αυτοί τα 4 είδη yoga είναι τα πιο γνωστά. Δείτε ποιο σας ταιριάζει καλύτερα.

1

Hatha: Αν θέλετε να «γνωριστείτε» με τη γιόγκα. Η Hatha ταιριάζει σε όλους, ανεξαρτήτως επιπέδου φυσικής κατάστασης ή ηλικίας. Θεω­ρείται ιδανική αν έχετε μειωμένη ευλυγισία, επειδή πρόκειται για ένα είδος γιόγκα που μπορείτε να εκτελέσετε τόσο με ήπιο ρυθμό, όσο και με πιο δυναμικό, αν το επιθυμείτε.

2 Kundalini: Αν ενδιαφέρεστε για το διαλογισμό και την αφύπνιση της εσωτερικής σας ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής! Η Kundalini γιόγκα είναι πιο πνευματική σε σχέση με τη Hatha και θεωρείται κατάλληλη για όσους επιθυμούν να απελευθερώσουν το σώμα τους από τα «μπλοκαρίσματα».

3 Ashtanga: Αν είστε νέοι και ευλύγιστοι. Αποφύγετέ την, όμως, αν είστε αρχάριοι, μεγάλης ηλικίας ή αν έχετε υψηλή πίεση και μυοσκελετικά προβλήματα. Είναι μια δυναμική μορφή γιόγκα και απαιτεί ένα καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης για να την εφαρμόσετε. Τα αποτελέσματά της στο σώμα σας θα τα δείτε γρηγορότερα από τις άλλες μορφές γιόγκα.

4 Iyengar: Αν έχετε μυοσκελετικά προβλήματα, όπως δισκοπάθεια, ισχιαλγία, αρθριτικά, ρευματισμούς κ.ά., αλλά και αν ταλαιπωρείστε από άσθμα, επειδή τονώνει τους θωρακικούς μυς και διευκολύνει την αναπνοή. Επίσης, η Iyengar γιόγκα θεωρείται ιδανική αν είστε αρχάριοι.

Το μυστικό

Η yoga γενικά δυναμώνει το σώμα, ηρεμεί το νου και είναι κατάλληλη για όλους, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν γυμναστεί ποτέ.

The post 4 είδη yoga: ποιο σας ταιριάζει καλύτερα; appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Αναζητήσεις
yoga
Τυχαία Θέματα