Τούρτα σοκολάτας με Αιγίνης και λεμόνι

Τούρτα σοκολάτας με Αιγίνης και λεμόνι

ΑπόDim, 21/05/2013

Από πάνω λεμόνι , από κάτω Αιγίνης και στην μέση σοκολάτα...

Total Time: 01h 10min Χρόνος προετοιμασίας: 40Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 30ΛεπτάΥλικά:Για την βάσηΜπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
- 2 πακέτα μπισκότα OreoΒούτυρο - 150 γρΦυστίκια Αιγίνης - 100 γρ ωμή ψίχαΓια την κρέμα σοκολάταςΑυγά - 5Ζάχαρη - 1/2 ποτήρι νερούΚακάο - 1 πακέτοΒανίλια - 1Βούτυρο - 250 γρ λιωμένοΓια την κρέμα λεμόνιΖάχαρη - 1 φλυτζάνι τσαγιούCorn flour - 1/2 φλυτζάνι τσαγιούΝερό - 1 3/4 φλυτζάνι τσαγιού ζεστόΧυμό λεμονιού - 1/3 φλυτζάνι τσαγιούΞύσμα λεμονιού - από ένα λεμόνιΟδηγίες:

Φτιάχνουμε την βάση , θρυμματίζοντας τα μπισκότα και τα φυστίκια Αιγίνης ξεχωριστά στο μπλέντερ. Στην συνέχεια τα τοποθετούμε σε ένα μπολ όλα μαζί. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι καυτό. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά να ενωθούν και τα τοποθετούμε σαν βάση σε ένα τσέρκι. Πιέζουμε το μείγμα καλά ώστε να συμπυκνωθεί όσο γίνεται περισσότερο και το τοποθετούμε στη κατάψυξη για 30 λεπτά. Μετά το βάζουμε στην συντήρηση.

Για την κρέμα σοκολάτας , βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά , την ζάχαρη , την βανίλια , τα χτυπάμε με το μίξερ και μετά ρίχνουμε το κακάο και τέλος το βούτυρο αφού το έχουμε λιώσει πρώτα. Τα χτυπάμε καλά και το μείγμα το αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να δέσει. Μετά το απλώνουμε πάνω στην βάση μας ομοιόμορφα και το αφήνουμε για 3-5 ώρες στην συντήρηση.

Για τη κρέμα λεμονιού βάζουμε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη, το corn flour και το ζεστό νερό. Ανακατεύουμε να λιώσουν καλά. Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια να μη μας σβολιάσει. Όταν πάρει βράση, βάζουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά , την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 λεπτά και την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στην κρέμα σοκολάτας. Αφήνουμε στην συντήρηση για 2-3 ώρες και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τούρτα, Αιγίνης,tourta, aiginis