Το μεγάλο «σχίσμα» και οι καινούριοι κανόνες του Twitch

“Booby gamer”, “booby streamer” και “bikini streamer”· Όροι που όλοι έχουμε ακούσει και κάποιοι έχουμε πει σε συζητήσεις περί games. Ο ορισμός αυτών είναι κοπέλες οι οποίες σε streams τους (κυρίως στο Twitch) φέρονται περισσότερο σαν cam girls (γυναίκες που προσφέρουν σεξουαλικού περιεχομένου θέαμα μέσω κάμερας έναντι αμοιβής) και λιγότερο σαν gamers. Οι όροι αυτοί κατά καιρούς έχουν διχάσει το gaming community, με τη «φωτιά»

να σιγοκαίει εδώ και κάνα-δυο χρόνια. Αποκορύφωμα, ίσως, ήταν ένα rant video ενός streamer, του Trainwreck, στο οποίο ρίχνει περισσότερη χολή από ό,τι εγώ, εσύ κι οι παρέες μας αθροισμένα σε όλη μας τη ζωή. Αυτό το video, το οποίο μπορείς να βρεις πλέον διάσπαρτο στο internet, δημιούργησε ένα τεράστιο σχίσμα, στο οποίο ανταποκρίθηκαν δημόσια άτομα που ασχολούνται με το gaming (γυναίκες και άντρες streamers, pro gamers, press κλπ.). Η ύπαρξη του IRL section στο Twitch, όπου πλέον οι streamers δε χρειάζεται να παίζουν games, είναι ίσως και ο λόγος που το σχίσμα κρατεί πιο καλά από ποτέ.

Γιατί, όμως, όλος αυτός ο πρόλογος τώρα; Επειδή το Twitch προσπαθεί να βρει τη μέση λύση μεταξύ ακραίων stunts και τοξικών haters, και σίγουρα αξίζει να ξέρεις τι συμβαίνει.

Με ένα πρόσφατο update post σχετικά με τους κανόνες που πρόκειται να υιοθετήσει το Twitch, οι gamers (ανεξαρτήτως φύλου) θα απαγορεύεται να προσφέρουν προκλητικό (σεξουαλικά) περιεχόμενο, και θα πρέπει να είναι ντυμένοι με outfits που θα μπορούσαν να φορούν και σε ένα εστιατόριο ή ένα κατάστημα.

Το Twitch έπιασε και το άλλο άκρο, όμως, και πλέον (ειδικά εφόσον οι “booby gamers” θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες) video και rants τα οποία θα στοχεύουν πρόσωπα ή ομάδες ατόμων με υβριστικούς χαρακτήρες και επιθετική διάθεση θα προσφέρουν στους/στις δημιουργούς τους μερικά εξαιρετικά επ’αόριστον bans.

Οι streamers έχουν μέχρι τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου να διαγράψουν περιεχόμενο το οποίο δεν ακολουθεί τους νέους κανόνες του Twitch, το οποίο έχει πάρει την ευθύνη να επικοινωνήσει όσο γίνεται τις αλλαγές που έχουν γίνει. Αν θες να ρίξεις μια ματιά στο επίσημο post του Twitch θα το βρεις εδώ.

The post Το μεγάλο «σχίσμα» και οι καινούριοι κανόνες του Twitch appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα