Το Facebook φτιάχνει ένα “dislike” κουμπί για τα σχόλια

14:03 9/2/2018 - Πηγή: Xblog

Για χρόνια, οι χρήστες του Facebook μπορούσαν να αντιδράσουν σε αναρτήσεις βάζοντας ένα like. Αυτό ήταν πολύ περιοριστικό, επομένως η αμερικάνικη εταιρία ανέπτυξε τα “Reactions” που αγάπησε ο κόσμος από τη πρώτη μέρα. Αν και ακούγαμε φήμες για ένα “dislike” κουμπί για καιρό, η εταιρία απέρριψε αυτή την ιδέα επειδή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για bullying και spam.

Τώρα, σύμφωνα με μια αναφορά του The Daily Beast,

η Facebook δοκιμάζει ένα κουμπί παρόμοιο με το dislike. Ονομάζεται “downvote” και σκοπός του είναι να στέλνει ανατροφοδότηση στο σύστημα για τα σχόλια σε δημόσιες σελίδες. Ένας εκπρόσωπος της Facebook δήλωσε:

«Δεν δοκιμάζουμε ένα dislike. Εξετάζουμε ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους ανθρώπους να μας δίνουν ανατροφοδότηση σχετικά με τα σχόλια σε αναρτήσεις δημόσιων σελίδων. Τρέχει σε έναν μικρό αριθμό ανθρώπων στις ΗΠΑ μόνο.»

Πιο απλά, με το downvote θα μπορείτε να μαρκάρετε τα ενοχλητικά (troll) ή υβριστικά σχόλια στις σελίδες που ακολουθάτε. Λογικά όταν ένα σχόλιο λάβει πολλά downvotes θα αποκρύπτεται ή θα εμφανίζεται τελευταίο στη λίστα.

Για την ώρα το κουμπί “downvote” είναι υπό ανάπτυξη και η Facebook θα το διαθέσει σε όλους μόνο αν έχει απήχηση και δουλεύει σωστά.

Πραγματικά screenshots.

Συντάκτης: Μαρία Ανέμου

Keywords
Τυχαία Θέματα