Το Skyrim αποκτά survival mode (αλά Fallout)

Θέλετε να συνεχίσετε το Skyrim αλλά δεν έχετε άλλα quests; Κανένα πρόβλημα! Η Bethesda σκέφτεται… πριν από ‘σας για ‘σας, και ετοίμασε το νέο survival mode. Που για να λέμε τα πράγματα με τ’όνομα τους, δεν είναι και τόσο νέο, αφού υπάρχει εδώ και χρόνια στα Fallout games, από το 3 και μετά. Για όσους όμως δεν το γνωρίζετε, πρόκειται για επιλογές

με σκοπό να κάνουν τη ζωή του χαρακτήρα σας πιο ρεαλιστική.

Πρώτον έχουμε την πείνα, που επηρεάζει τη stamina και τη χρήση των όπλων. Τρώγοντας αναπληρώνεται η stamina, ενώ το μαγειρεμένο φαγητό είναι πιο αποτελεσματικό. Επίσης αν φάτε ωμό κρέας θα πάθετε σαλμονέλα! Δεύτερον έχουμε την κούραση, που επηρεάζει τη stamina, τη magicka και τη χρήση των φίλτρων. Και εδώ, ο ύπνος σε κρεβάτι είναι πιο αποτελεσματικός απ’ότι στο ύπαιθρο.

Τρίτον έχουμε την έκθεση στις καιρικές συνθήκες. Εδώ επηρεάζεται η υγεία σας στις ιδιαίτερα κρύες περιοχές – ξέρετε, εκεί που υπάρχει και το αντίστοιχο οπτικό εφέ της παγωνιάς. Έτσι μειώνεται η ταχύτητα της κίνησης σας, όπως και η ικανότητα σας στο lockpicking (δε γίνεται διάρρηξη με τρεμάμενα χέρια). Για να ζεσταθείτε, ανάψτε έναν πυρσό ή φάτε ζεστή σούπα! Αντίστοιχα, ο ρουχισμός και οι πανοπλίες έχουν τώρα πια και values θέρμανσης! Ορίστε και κάποια ενδιαφέροντα σημεία του νέου mode:

Το κολύμπι σε παγωμένη περιοχή προκαλεί άμεσα damage.Το fast travel απενεργοποιείται.Η υγεία σας δεν αναπληρώνεται αυτόματα.Μπορείτε να ανεβάσετε το επίπεδο του χαρακτήρα σας μόνο όταν κοιμάστε σε κρεβάτι.Μειώνεται το μέγιστο επιτρεπτό βάρος στο inventory.Κολλάτε ασθένειες από ζώα, οι οποίες χειροτερεύουν σταδιακά, αν δεν τις θεραπεύσετε.Στα shrines οι ασθένειες δεν θεραπεύονται δωρεάν, αλλά με την προσφορά χρυσού.Τα «extra pockets» και «steed stone» perks σας δίνουν τη δυνατότητα 50 έξτρα βάρους αντί για 100.Ως βρυκόλακας ή λυκάνθρωπος, επιβραδύνεται ο χρόνος που χρειάζεται για να επηρεαστείτε από το κρύο, ενώ μειώνετε την πείνα τρώγοντας τα θύματα σας.

Το survival mode είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμο για PC ως beta μορφή στο Steam, ενώ για τα PS4 και X1 θα διατεθεί αρχές Οκτωβρίου. Επίσης θα μπορέσετε να το κατεβάσετε δωρεάν την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, καθώς μετά θα κοστίζει 800 Creation Club credits.

The post Το Skyrim αποκτά survival mode (αλά Fallout) appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα