Η Take-Two τραβάει την πρίζα από τρία modding tools του GTA V και ξεσπάει πόλεμος!

Όλοι γνωρίζουμε το πόσο πολύ έχει αγκαλιάσει η modding community το GTA V, καθώς είναι γνωστό ότι οι τίτλοι της Rockstar ανέκαθεν ήταν «φιλικά προσκείμενοι» προς τα δημιουργήματα των modders. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν χιλιάδες mods για σχεδόν όλα τα games του Grand Theft Auto franchise που μπορεί

να ξεκινούν από απλά εναλλακτικά skins και μεμονωμένο έξτρα game content και να καταλήγουν σε total conversion mods που μπορούν να αλλάξουν και να μεταβάλλουν άρδην την εικόνα ενός GTA παιχνιδιού.

Όλα αυτά συνέβαιναν μέχρι πρότινος, καθώς πλέον οι σχέσεις ανάμεσα στην Rockstar / Take-Two και στους modders μάλλον δεν είναι και τόσο καλές. Αιτία στάθηκε το γεγονός ότι τρία πολύ γνωστά modding tools για το GTA V (OpenIV, Menyoo και Force Hax) οδηγήθηκαν μοιραία στον τερματισμό της λειτουργίας τους. Οι developers του OpenIV πριν από λίγες μέρες έλαβαν ένα mail από τους νομικούς αντιπροσώπους της Take-Two, το οποίο τους έλεγε ότι θα έπρεπε να «κατεβάσουν» το εργαλείο που είχαν αναπτύξει ειδάλλως σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι για να υποστούν τις νομικές συνέπειες. Μην έχοντας άλλη επιλογή και από τη στιγμή που έκριναν ότι θα ήταν τελείως χάσιμο χρόνου να τα βάλουν «δικαστικά» με ένα κολοσσό του gaming όπως η Take-Two αποφάσισαν με βαριά καρδιά να ξεχάσουν μία για πάντα το OpenIV. Τα μέλη της modding community και αρκετοί εκατοντάδες gamers μόλις έμαθαν τα άσχημα «νέα» έσπευσαν να μεταπείσουν τους δημιουργούς του OpenIV, ωστόσο εκείνοι έκριναν ότι το καλύτερο που είχαν να κάνουν ήταν να υποκύψουν στις πιέσεις.

Αμέσως ξέσπασε πόλεμος ενάντια στη Rockstar και στην Take-Two με περισσότερους από 50.000 gamers να υπογράφουν μία Online Petition στο Change.org, μέσω της οποίας οι gamers ζητούν από τις δύο εταιρείες να πάρουν πίσω την απόφαση τους. Παράλληλα, στο Steam βγήκαν τα φτυάρια, καθώς τα αρνητικά comments για το GTA V άρχισαν να πέφτουν σαν τη βροχή! Ενδεικτικό είναι ότι μόλις ένα 14% των 35.960 user reviews που ανέβηκαν στο Steam για το GTA V είχαν θετικό πρόσημο. Αναμφίβολα, αυτή η διαμάχη έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον να δούμε το που θα καταλήξει η συγκεκριμένη ιστορία.

The post Η Take-Two τραβάει την πρίζα από τρία modding tools του GTA V και ξεσπάει πόλεμος! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα