Επίσημη υποστήριξη από τη Microsoft για keyboard & mouse στο XboxOne

Ένα χαρακτηριστικό που ζητούσαμε εδώ και χρόνια, αποφάσισε να προσφέρει η Microsoft. Επίσημα δηλαδή, γιατί με διάφορους τρόπους γινόταν ήδη. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το XboxOne πρόκειται να υποστηρίζει gameplay με πληκτρολόγιο και ποντίκι απ’ευθείας, χωρίς κάποιο ξεχωριστό hardware ή software. Με μία διευκρίνιση

βέβαια, ότι αυτή η υποστήριξη δεν θα είναι γενική, αλλά για κάθε τίτλο ξεχωριστά, που σημαίνει ότι εξαρτάται από τον κάθε developer αν το εκάστοτε παιχνίδι θα υποστηρίζει ή όχι πληκτρολόγιο και mouse.

Σε κάθε περίπτωση είναι ένα πολύ θετικό βήμα, ειδικά για τα παιχνίδια που δεν έχουν σχεδιαστεί για χειρισμό με gamepad, και γίνονται «όπως-όπως» port στις κονσόλες. Ο πρώτος τίτλος που θα αποκτήσει αυτή την υποστήριξη, είναι το Warframe, με το χαρακτηριστικό να γίνεται διαθέσιμο πρώτα στους testers, μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Φυσικά τα περισσότερα πληκτρολόγια και ποντίκια της αγοράς θα είναι συμβατά, αν και η Microsoft προωθεί τις συσκευές της Razer, προφανώς λόγω εμπορικής συνεργασίας, σε αυτό το πλαίσιο, με την τελευταία να έχει ήδη δημοσιεύσει ανάλογο teaser.

The post Επίσημη υποστήριξη από τη Microsoft για keyboard & mouse στο XboxOne appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα