Total War: Rome II – Emperor Edition

Το Total War: Rome II ήταν ένα από τα πιο φιλόδοξα strategy των τελευταίων ετών, καθώς η Creative Assembly έβαλε τα δυνατά της για να δημιουργήσει το πιο μεγαλειώδες Total War που εμφανίστηκε ποτέ. Το βάθος του gameplay έφτανε σε επίπεδα που κανένας άλλος τίτλος της δημοφιλούς σειράς δεν είχε φτάσει,

όμως παρά την απαράμιλλη και αναντίρρητη ποιότητα του, υπήρχαν αρκετά δικαιολογημένα παράπονα από τους fans του παιχνιδιού, καθώς το Rome II μαστιζόταν από μία σειρά από προβλήματα που αφορούσαν κυρίως στην ελαττωματική AI, στο κακό optimization, στο δύσκολο User Interface και σε πάρα πολλά bugs. Η Creative Assembly συνειδητοποίησε τα προβλήματα του τίτλου και σχεδόν από την day 1, ξεκίνησε την προσπάθεια βελτίωσης της gaming εμπειρίας που προσέφερε το γνωστό strategy, κυκλοφορώντας patches και content updates. Η έκδοση Emperor Edition είναι ουσιαστικά το τελικό επιστέγασμα των προσπαθειών της Creative Assembly που για περίπου ένα χρόνο επιχειρεί να κάνει το Total War: Rome II όσο πιο πλούσιο και τεχνικά άρτιο γίνεται.

Bigger, faster, better…

Η Emperor Edition (σημειώστε ότι κυκλοφορεί τόσο ως δωρεάν update για τους ήδη κατόχους του Rome II, αλλά και σε retail έκδοση) προσθέτει μία σειρά από features, bug fixes και βελτιώσεις που καθιστούν το Rome II αρκετά πιο ελκυστικό και συγχρόνως πιο πλούσιο (περιλαμβάνονται όλα τα updates και fixes που έχουν κυκλοφορήσει από το Σεπτέμβριο του 2013 μέχρι σήμερα). Οι developers της Creative Assembly είναι εμφανές ότι στην Emperor Edition έριξαν πολύ δουλειά στην εξισορρόπηση του gameplay, φιξάροντας μία σειρά από τομείς και μηχανισμούς που αφορούν τόσο την turn-based εμπειρία όσο και τις real-time επίγειες μάχες και ναυμαχίες. Ειδικότερα, η Emperor Edition καθιστά πολύ πιο ρεαλιστική και responsive την διπλωματία και την πολιτική επιρροή που ασκεί η faction σας. Μάλιστα, οι λεπτοί χειρισμοί σε θέματα πολιτικής φύσεως είναι πλέον η μοναδική οδός που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να μπορέσετε να αποφύγετε τους εμφυλίους πολέμους που είναι ικανοί να κατακερματίσουν την αυτοκρατορία σας. Πέραν του boosted concept της πολιτικής επιρροής και της διπλωματίας, η Emperor Edition δίνει τη δυνατότητα στους gamers να εκμεταλλευτούν καλύτερα τους φυσικούς πόρους που υπάρχουν στο χάρτη (μέσω των αναβαθμισμένων building chains) και έτσι να προσαρμόσουν καλύτερα της στρατηγική τους προς αυτή την κατεύθυνση.

Επιπλέον, από τις πρώτες κιόλας στιγμές ενασχόλησης με την Empire Edition καθίσταται σαφές ότι η Creative Assembly έχει επέμβει με χειρουργική ακρίβεια σε όλες τις φυλές και στις μονάδες τους, βελτιώνοντας σε σημαντικό βαθμό την ισορροπία των μονάδων (και όταν αναφερόμαστε στο πλήθος των units που υπάρχουν στο Rome II φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι κάτι τέτοιο). Οι developers του Rome II καταφέρνουν να χαρίσουν σε κάθε faction έναν τόνο διαφορετικότητας που βοηθάει τον παίκτη, έτσι ώστε κάθε φορά που επιλέγει μία διαφορετική faction να αισθάνεται ότι παίζει και άλλο παιχνίδι. Σε αυτό το σημείο, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στην βελτίωση της A.Ι. σε όλα τα επίπεδα, κάτι που ειδικά φαίνεται στο πόσο διαφορετική και προς το καλύτερο είναι η αίσθηση που αφήνουν πλέον οι ναυμαχίες και οι siege battles. Σε γενικές γραμμές, η τεχνητή νοημοσύνη συμπεριφέρεται καλύτερα, αγγίζοντας μεγαλύτερα επίπεδα ρεαλισμού και ξεπερνώντας κατά πολύ την πρώτη έκδοση του δημοφιλούς παιχνιδιού.

Εκτός από την A.I., την διπλωματία και την διαφορετικότητα των factions ένα στοιχείο που μας κέντρισε το ενδιαφέρον αφορά στις βελτιωτικές κινήσεις που έγιναν στον τεχνικό τομέα, καθώς πλέον το Rome II έχει γίνει περισσότερο optimized, αλλά και σημαντικά ταχύτερο στα loading times του, τόσο στις real-time battles όσο και στον turn-based χάρτη που αποτέλεσε άλλωστε και ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια του αρχικού παιχνιδιού. Με μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα και έχοντας εξαλείψει τα περισσότερα bugs που μάστιζαν το πρώτο Rome II, η game engine αρχίζει πλέον να αγγίζει την τεχνική αρτιότητα που έλειπε από τις αρχικές εκδόσεις του δημοφιλούς strategy, χωρίς ωστόσο αυτό να αναιρεί το γεγονός ότι χρειάζεται ένα αρκετά ισχυρό σύστημα για να τρέξει επαρκώς και να ξεδιπλώσει πλήρως τις αρετές της. Εάν βέβαια τα παραπάνω δεν σας φαίνονται αρκετά, το ευχάριστο νέο είναι ότι οι developers της Creative Assembly πρόσθεσαν στην Emperor Edition μία ακόμη single-player campaign, με την ονομασία «Imperator Augustus», η οποία ασχολείται με την ιστορική περίοδο τ ης Β” Τριανδρίας και τις πολεμικές συγκρούσεις ανάμεσα στους Οκταβιανό Αύγουστο, Μάρκο Αντώνιο και Μάρκο Αιμίλιο Λέπιδο. Όπως αναμενόταν και δια μέσω της νέας campaign έχουμε να κάνουμε με νέες units και factions που θα κρατήσουν για πάρα πολλές ώρες απασχολημένους τους fans του Rome II.

Respect στην Creative Assembly!

Περισσότερη ισορροπία, εξάλειψη των bugs, βελτιωμένη A.I., βαθύτερο gameplay και πλήθος από νέο περιεχόμενο με μία ολόφρεσκη campaign συνθέτουν την εικόνα της Emperor Edition. Χωρίς αμφιβολία, οι βελτιώσεις είναι πάρα πολλές σε όλους τους τομείς που θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Σίγουρα, η περιπλοκότητα του είναι ένα θέμα για τους πιο αρχάριους φίλους των strategy, καθώς εξακολουθεί να απαιτείται μεγάλη προσήλωση για να μπορέσει κανείς να επιβιώσει στον πολύπλοκο κόσμο του Rome II. Ωστόσο, μόλις ένας gamer συνηθίσει στους μηχανισμούς του, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι πολύ δύσκολα ξεκολλάει από αυτό. Ολοκληρώνοντας, την κριτική μας στην αναβαθμισμένη έκδοση του Rome II, δεν θα μπορούσαμε να μην εκθειάσουμε τη γενικότερη στάση της Creative Assembly, η οποία παρά την μεγάλη εμπορική επιτυχία του τίτλου, έκατσε και άκουσε με προσοχή τα παράπονα και τους προβληματισμούς της gaming community, χρησιμοποιώντας το γόνιμο feedback για να κάνει το Rome ΙΙ ακόμη καλύτερο. Ένα μεγάλο «respect» λοιπόν στην Creative Assembly που γνωρίζει καλά το πως να στέκεται δίπλα στη κοινότητα των gamers.

The post Total War: Rome II – Emperor Edition appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα