Murdered: Soul Suspect

I see dead people… Αυτή η διάσημη “cult” έκφραση από την “Έκτη Αίσθηση” στριφογυρνούσε στο μυαλό μας με που ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας του Murdered: Soul Suspect, του νέου τίτλου της Airtight Games, ενός detective-adventure game, που ξεχωρίζει για τα δυναμικά action-horror στοιχεία του και την πανέμορφη σκοτεινή ατμόσφαιρα του… Όπως θα διαπιστώσετε και εσείς, διαβάζοντας το review που ακολουθεί, ο κόσμος του Murdered: Soul Suspect είναι

γεμάτος από… «dead people»!

The Ghosts of Salem…

H ιστορία του Murdered: Soul Suspect διαδραματίζεται στη πόλη Salem της Μασαχουσέτης και περιστρέφεται γύρω από τον Ronan O’ Connor, έναν ντεντέκτιβ του τοπικού αστυνομικού τμήματος, ο οποίος προσπαθεί να ξεφύγει από τους δαίμονες του βεβαρημένου παρελθόντος του. Μετά το θάνατο της γυναίκας του, που τον στιγμάτισε με ένα ακόμη tattoo στο κορμί του, η ζωή του επιφυλάσσει μία ακόμη πολύ δυσάρεστη έκπληξη, η οποία μάλιστα θα είναι και η τελευταία… Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης ενός κατά συρροή δολοφόνου, ονόματι Bell Killer, o Ronan σκοτώνεται από τις σφαίρες του επικίνδυνου κακοποιού. Ωστόσο, ο ήρωας του Murdered πεθαίνει… στο περίπου, καθώς το πνεύμα του παγιδεύεται στο καθαρτήριο, σε μία εναλλακτική διάσταση, έναν κόσμο μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, όπου ζουν οι ψυχές που δεν κατάφεραν ποτέ να βρουν τη σωτηρία. Ο Ronan, αφού πρώτα συνειδητοποιεί τη νέα του κατάσταση καταλαβαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να σωθεί είναι να βρει τον Bell Killer και να τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη, κάτι το οποίο είναι μάλλον δύσκολο από την στιγμή που ο Ronan δεν έχει… φυσική υπόσταση!

Supernatural

Παρόλα αυτά, ο Ronan στη προσπάθεια του να εντοπίσει το δολοφόνο του, δεν είναι τελείως ανυπεράσπιστος, καθώς το πέρασμα στο μεταθανάτιο κόσμο, τον προίκισε με μια σειρά από μεταφυσικές ικανότητες. Ο ήρωας του Murdered: Soul Suspect είναι σε θέση να κυριεύει τα σώματα των ανθρώπων, να βλέπει μέσα από τα μάτια τους, να διαβάζει τις σκέψεις τους και να τους πείθει ώστε να κάνουν συγκεκριμένες ενέργειες. Επιπλέον, ως φάντασμα πλέον, μπορεί να περνάει σχεδόν μέσα από οποιαδήποτε επιφάνεια, να στοιχειώνει ηλεκτρικές συσκευές και να κυριεύει ακόμη και συμπαθέστατες… γάτες! Αυτές οι ικανότητες πρόκειται να τον βοηθήσουν στο να βρίσκει μία σειρά από στοιχεία, τα οποία θα του επιτρέψουν να ολοκληρώσει μία σειρά από tasks και έτσι να βρεθεί πιο κοντά στο δολοφόνο του. Εκτός όμως από το να βρει τον δολοφόνο του, ο Ronan έχει και μία ακόμη έννοια στο κεφάλι του, καθώς ο μεταθανάτιος κόσμος στον οποίο βρίσκεται είναι γεμάτος από δαίμονες, οι οποίοι το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να επιτίθενται στα πνεύματα, διαλύοντας την υπόσταση τους. Όταν o Ronan αντικρίζει έναν δαίμονα, έχει δύο επιλογές: είτε να κρυφτεί, είτε να τον αιφνιδιάσει με μία sneak επίθεση, καθώς οποιαδήποτε κατά μέτωπο επίθεση θα οδηγήσει γρήγορα στον αφανισμό του. Πέραν του βασικού στόχου του, που δεν είναι άλλος από τη σύλληψη του Bell Killer, ο ήρωας του Murdered: Soul Suspect θα κληθεί να λύσει και άλλες υποθέσεις πνευμάτων που έχουν παγιδευτεί στο μεταθανάτιο κόσμο που και ο ίδιος βρίσκεται.



Darkness: The World of Demons

Το Murdered: Soul Suspect θέτει στο μεγαλύτερο κομμάτι του τον gamer ενώπιον μία σειράς γρίφων και puzzles, που επιλύονται με γνώμονα μία καθαρά trial and error λογική (ύστερα από ένα σημείο και έπειτα καταντάει κουραστική). Αν και σε γενικές γραμμές, οι γρίφοι του ακονίζουν το μυαλό, ωστόσο είναι αρκετά εύκολοι αφαιρώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πόντους από τη συνολική εμπειρία του παιχνιδιού. Παράλληλα, δεν υπάρχει καμία replay value στο παιχνίδι, καθώς μόλις το ολοκληρώσετε δεν έχει υπάρχει κανένας λόγος για να παίξετε ξανά. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για την ύπαρξη των εχθρικών οντοτήτων, όπου οι μάχες εναντίον τους είναι περιορισμένες και στις περισσότερες περιπτώσεις μονοδιάστατες. Επιπλέον, παρόλο που ο Ronan στο ταξίδι του συναντάει πολλούς χαρακτήρες, οι περισσότεροι είναι διακοσμητικοί και δεν εξυπηρετούν σε καμία περίπτωση το ξετύλιγμα της υπόθεσης. Παρόλα αυτά, η σκοτεινή και απόκοσμη ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με το άκρως ενδιαφέρον story και το κινηματογραφικό feeling είναι σίγουρα τα πιο δυνατά στοιχεία του Murdered: Soul Suspect , καθώς σε μαγνητίζουν και σε κάνουν να κολλάς για να δεις τη συνέχεια. Όμως παρά την εξαιρετική ατμόσφαιρα δεν μπορούμε να πούμε ότι μας άφησε την ίδια γεύση και για τον κόσμο του συνολικά, καθώς οι developers της Airtight δημιούργησαν το Murdered: Soul Suspect ώστε να μην αφήνει πολλά περιθώρια ελευθερίας στον παίκτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το gameplay να καταντάει συχνά μονότονο, καθώς ο gamer δεν μπορεί να κάνει κάτι έξω από τα συνηθισμένα. Όσον αφορά, τον οπτικοακουστικό τομέα τα γραφικά δεν είναι state-of-the art, ωστόσο εξυπηρετούν καλά το σκοπό τους, με τους κυρίαρχους μουντούς χρωματισμούς να συμβάλλουν στην ατμόσφαιρα του τίτλου. Ως εξαιρετική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δουλειά που έχει γίνει στον τομέα του voice-acting, καθώς οι διάλογοι ακούγονται πεντακάθαρα, με τους ηθοποιούς που πραγματοποιούν τα voice-overs να δίνουν τον απαραίτητο δραματουργικό τόνο ανάλογα με την κάθε σκηνή. Επίσης, και η μουσική μας άφησε απόλυτα ικανοποιημένους, καθώς ακολουθεί τη δράση, κάνοντας τον κόσμο του παιχνιδιού ακόμη πιο εφιαλτικό!

The afterlife

To Murdered: Soul Suspect είναι ένας τίτλος που παρόλο που φαίνεται ότι στηρίζεται σε καλές βάσεις και ομολογουμένως διαθέτει ορισμένες αρκετά ενδιαφέρουσες ιδέες σε επίπεδο gameplay, το πρόβλημα είναι ότι σου αφήνει την αίσθηση ότι το παιχνίδι ολοκληρώθηκε κάπως βιαστικά. Χωρίς αμφιβολία, η μεγάλη ευκολία των γρίφων και η παντελής έλλειψη replayability είναι σίγουρα τα δύο μεγαλύτερα αγκάθια του τίτλου. Ωστόσο, εάν ανήκετε στους gamers που αναζητούν έναν εναλλακτικό τίτλο με δυνατό και engaging story, το οποίο να πλαισιώνεται από μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, τότε δεν πρέπει να διστάσετε να του ρίξετε μία ματιά!

The post Murdered: Soul Suspect appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα