Intel Core i7-7700k: Στη δημοσιότητα τα πρώτα benchmarks που δείχνουν κορυφαίες επιδόσεις

Στη διάθεσή μας έχουμε τα πρώτα benchmarks, ενός επερχόμενου επεξεργαστή της σειράς Kaby Lake της Intel. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Core i7-7700K, ο οποίος πρόσφατα πέρασε από το Geekbench 4 όπου αποτυπώνονται πλήρως οι δυνατότητες της νέας και αρκετά βελτιωμένης αρχιτεκτονικής των 14 nm. Όχι μόνο ο συγκεκριμένος επεξεργαστής παρουσιάζει καλύτερες επιδόσεις συνολικά, αλλά έχουν αυξηθεί σημαντικά και οι επιδόσεις single thread. Να σημειώσουμε ότι ο Core i7-7700K, έρχεται με

τέσσερις πυρήνες και οχτώ συνολικά threads, όπως ακριβώς και οι προκάτοχοί του.

Η βασική διαφορά του νέου αυτού επεξεργαστή, είναι ότι θα αποτελέσει αυτόν με το μεγαλύτερο χρονισμό. από οποιοδήποτε άλλο προηγούμενο μοντέλο. Με βασική συχνότητα λειτουργίας τα 4.2 GHz και με μέγιστη να έχουν αναφερθεί τα 4.4-4.5 Ghz, θα μπορούσαμε να διατυπώσουμε με ασφάλεια την άποψη ότι πρόκειται για ένα εργοστασιακά υπερχρονισμένο μοντέλο. Ο i7 7700k έρχεται με 95W TDP και εντάσσεται στο LGA 1151 Socket. Τα αποτελέσματα, προέρχονται από ένα πολύ γνωστό benchmark πρόγραμμα, το Geekbench. Ειδικότερα, ο Core i7-7700K σημειώνει 6131 score σε single thread. Όμως, το συγκεκριμένο CPU δεν φαίνεται ότι θα απογοητεύσει καθόλου τους υποψήφιους αγοραστές του, καθώς σημείωσε 20243 score κατά την διάρκεια multicore benchmark.

Ωστόσο, καλό είναι να γίνουν ορισμένες βασικές επισημάνεις. Αρχικά, ότι δεν πρέπει οι αναγνώστες του Gameslife.gr να βγάλουν άμεσα συμπέρασμα για τις επιδόσεις του συγκεκριμένου επεξεργαστή σε καθημερινή χρήση, από ένα μόνο benchmark. Παράλληλα, θα πρέπει να έχουμε περισσότερα στοιχεία στη διάθεσή μας για να εξετάσουμε την πραγματική αύξηση επιδόσεων στο πέρασμα στην αρχιτεκτονική Kaby Lake από την Sky Lake. Μάλιστα, τα Kaby Lake chips είναι περισσότερα φιλικά στο OC.

Περισσότερα screenshots στο σύνδεσμο της πηγής.

[via]

The post Intel Core i7-7700k: Στη δημοσιότητα τα πρώτα benchmarks που δείχνουν κορυφαίες επιδόσεις appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα