AMD: Επιθετική τιμολόγηση επεξεργαστών του AM3+ και FM2+ socket ενόψει Zen

Με τους Bristol Ridge CPUs της AMD να έχουν κάνει ήδη το επίσημο ντεμπούτο τους τον Σεπτέμβριο του 2016, η εταιρεία στρέφει την προσοχή της στους Zen-based CPUs με τα high-end X370 chipsets, η επίσημη διάθεση των οποίων προγραμματίζεται στην έκθεση CES του 2017, τον ερχόμενο Ιανουάριο. Όπως είναι φυσικό, η εταιρεία

έχει προβεί σε σημαντικές τροποποιήσεις των τιμών, προς τα κάτω, για να μπορέσει να πουλήσει όσο το δυνατόν περισσότερο απόθεμα, πριν την άφιξη των νέων επεξεργαστών.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, από τη στιγμή που η μαζική διάθεση δεν θα ξεκινήσει νωρίτερα από τον Φεβρουάριο του 2017, είναι φυσικό τα πρώτα έσοδα για την AMD να καταφθάσουν στο δεύτερο τρίμηνο του 2017. Πηγές προσκείμενες στους κατασκευαστές μητρικών, αναφέρουν ότι η εταιρεία έχει καταφέρει να αυξήσει τα έσοδά της, ενώ η CEO της AMD, Lisa Su εστιάζει στην αγορά της Κίνας, εργαζόμενη συνεχώς προς την κατεύθυνση αδειοδότησης πατεντών και λοιπών συμφωνιών.

Παράλληλα και οι Polaris-based GPUs έχουν βελτιώσει τα έσοδα της εταιρείας, ενώ βοήθησαν να αυξηθεί και το μερίδιο στην αγορά των ξεχωριστών καρτών γραφικών. Πιο συγκεκριμένα, το μερίδιο της AMD, έφθασε το 34.2% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με πηγές της Mercury Research. Να σημειωθεί ότι οι επεξεργαστές της σειράς Zen θα έχουν κατασκευαστεί βάσει αρχιτεκτονικής των 14nm FinFET της Globalfoundries και θα καταφθάνουν με οχτώ πυρήνες και 16 threads.

The post AMD: Επιθετική τιμολόγηση επεξεργαστών του AM3+ και FM2+ socket ενόψει Zen appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα